200 de lei lunar pentru părinții care au copiii la școală. Care este motivul?bani1-810x524

Familiile cu copii în clasele primare ar putea primi 200 de lei lunar, pentru a-i înscrie pe cei mici la Programul After School.

Părinţii cu copii aflaţi în clasele I-IV ar putea primi 200 de lei lunar, sub forma unui tichet, pentru a-i putea lăsa pe cei mici la şcoală şi după terminarea cursurilor, potrivit unui proiect de act normativ adoptat miercuri de Camera Deputaţilor.

Acordarea finanţării se va face la cererea părintelui, cel care va fi încurajat astfel, spun iniţiatorii, să nu îşi abandoneze locul de muncă, iar cuantumul tichetului va acoperi costurile şcolilor care se vor ocupa de elevi, potrivit Avocat.net.

Propunere legislativă pentru modificarea art.58 alin.(4) din Legea educaţiei naţionale nr.1/2011 a fost adoptată tacit, miercuri, de Plenul Camerei Deputaţilor, în calitate de primă Camera sesizată, ceea ce înseamnă că, pentru a se aplica, documentul trebuie să primescă şi votul final al senatorilor.

Concret, proiectul de act normativ prevede acordarea unor tichete în valoare de 200 de lei/lună pentru plata serviciilor de tipul „Școală după școală” pentru elevii din clasele I-IV, notează Avocat.net.

„Statul finanţează programul <>, pentru elevii de până în clasa a IV-a, ai căror părinţi/reprezentanţi legali solicită acest serviciu, printr-un tichet în valoare de 0,4 ISR lunar/copil. Tichetul are scop exclusiv educaţional, este netransferabil altor beneficiari, iar şcolile sunt cele care decontează serviciul”, este precizat în propunerea legislativă adoptată ieri de deputaţi.

Sursa: onlinereport.roloading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *