ALERTĂ – Zeci de generali ruşi, ucişi într-un atentat în Siria (presă)explozie_38451400_53832300

Zeci de generali ruşi ar fi fost ucişi în urma unui presupus atentat cu maşină-capcană care ar fi vizat o bază rusă în apropiere de oraşul Latakia, în nord-vestul Siriei, a relatat miercuri publicaţia israeliană The Jerusalem Post, citând surse din cadrul rebelilor sirieni, potrivit Agerpres.

Atentatul, despre care s-a aflat abia miercuri, a avut loc duminică după-amiază şi a fost comis, conform ziarului citat, de două facţiuni de opoziţie – Ahrar al-Sham şi mişcarea Bayan.

Potrivit biroului de presă al Ahrar al-Sham, cele două facţiuni, în coordonare cu jihadişti locali, care se infiltraseră pe teritoriul bazei militare ruse, au decis să comită atentatul după ce au observat o adunare de generali de rang înalt.

Gruparea Ahrar al-Sham susţine că zeci de generali ruşi au fost ucişi şi răniţi în explozie.

Anunţul privind acest atac a fost amânat până miercuri pentru a se asigura că jihadiştii implicaţi în atac s-au întors în siguranţă în teritoriile controlate de opoziţie, scrie The Jerusalem Post, citând surse din cadrul facţiunilor amintite.

Baza militară rusă care a fost ţinta atentatului cu maşina-capcană este considerată unul dintre cele mai importante centre militare ale forţelor ruseşti de pe coasta mediteraneană a Siriei, fiind situat la aproximativ 15 km de Latakia.

Atentatul a fost anunţat cu puţin timp înainte de intrarea în vigoare a armistiţiului convenit între Rusia şi SUA, programat să înceapă sâmbătă. Moscova şi Washingtonul au indicat deja că încetarea ostilităţilor nu se extinde şi asupra grupării Statul Islamic (SI) şi a Frontului Al-Nosra, dar după acest atac Rusia ar putea adăuga pe această listă şi Ahrar al-Sham, scrie The Jerusalem Post.

Ministerul rus al Apărării nu a făcut deocamdată vreun comentariu cu privire la informaţiile despre presupusul atentat, noteaza stiripesurse.ro.loading...

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. Adina Chirila spune:

    Ce căutau ”ZECI de generali ruşi” în Siria ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *