AMINTIRI DIN INFERN. Mărturiile cutremurătoare a doi tineri care au scăpat, MIRACULOS, din flăcări: „Cei care AU ARS peste mine au murit ca să trăiesc eu”

FOTO evz.ro

FOTO evz.ro

Dumnezeu i-a luat de mână și i-a ținut bine. Radu și Georgiana au scăpat teferi, la trup, din grozăvia de acum 13 zile. Dar, pentru ei, greul abia începe. Au flash-back-uri și coșmaruri. Poveștile lor sunt înfricoșătoare.

Peste el a plouat cu bucăți de carne arsă. Carne de om. A căzut și s-a făcut punte pentru alții. A fost călcat în picioare și s-a ales cu o coastă ruptă și altele deplasate. A tras în piept un amestec de gaze, ca un Cyclon B, și abia după două săptămâni respiră, cât de cât, normal. „Un gând mă tot urmărește, de câteva zile. Anume că respir cu oamenii care au ars în jurul meu. Am scrum din ei, în plămâni…”, șoptește bărbatul.

Prietena sa a ieșit afară de parcă a dus-o Dumnezeu de mână. Acolo, în genunchi, buimacă, și-a strigat iubitul până și-a pierdut vocea. Torțe umane ieșeau urlând din crematoriul de pe strada Tăbăcarilor. Când s-au revăzut și-au dat seama. Fuseseră în iad, dar demonii, sătui deja, n-au putut să-i mănânce și pe ei. Moartea i-a ținut de mână. Dacă francezul Gericault ar fi trăit azi n-ar mai fi pictat înfricoșătorul tablou „Pluta Meduzei”. Ar fi zugrăvit un altfel de infern.

Frați de lapte

Se țin de mână, pe stradă, ca doi adolescenți și se uită unul la altul de parcă s-ar fi cunoscut de un minut, nu de cinci ani, de când sunt împreună. Sculptorul Radu Gabriel Zamfirescu are 37 de ani și e Art Director în publicitate. Are doi copii, preșcolari, din prima sa căsătorie. Iubita sa, Georgiana Chirea, e cu 11 ani mai mică și e juristă. Sunt fani rock, dar nu prea îi lasă timpul să meargă la concerte. Și, atunci, cum s-au nimerit în Clubul Colectiv, în ziua și ora aceea de groază? „Păi, sunt prieten, de o viață, cu Vlad Țelea, chitaristul trupei Goodbye tu Gravity. Practic, am supt același lapte! El e cu zece zile mai mare și ne-a alăptat mama pe amândoi… Mama lui nu avea… Suntem, cumva, frați de lapte!”, se destăinuie Radu, cu mâinile împreunate. Vlad îi tot invitase să meargă la concertele sale. „Am zis să mergem, că era primul de când deveniseră cu adevărat profesioniști”, oftează sculptorul. Și s-au dus.

Citiți articolul integral pe evz.ro

loading...
COPIAȚI FRAGMENTUL DE COD

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *