Anunț de la FMI: Încă 4 MILIOANE de refugiați vor veni în Europa. UE nu va face fațărefugiati-680x365

Inca patru milioane de migranti ar putea ajunge in Uniunea Europeana pana la sfarsitul anului viitor, indica o prognoza a Fondului Monetar International (FMI), care pune la indoiala capacitatea blocului comunitar de a integra pe piata muncii un numar atat de mare de persoane, scrie miercuri publicatia The Telegraph, citata de Agerpres.

Conform estimarii FMI, pe termen scurt PIB-ul statelor unde se stabilesc acesti migranti ar putea creste usor ca urmare a efectului multiplicator creat de cresterea cheltuielilor guvernamentale si a sporirii ofertei pe piata muncii.

Insa pe termen lung exista semne de intrebare cu privire la sansele ca acest aflux sa stimuleze cresterea economica, integrarea migrantilor pe piata muncii fiind elementul determinant.

Studiul FMI precizeaza ca in cazul imigrantilor economici experienta internationala arata ca acestia primesc salarii mai mici fata de cele ale localnicilor, iar rata somajului in randul migrantilor este mai ridicata. Aceste diferente se mai atenueaza odata cu trecerea timpului, dar ele raman ca efect al dificultatilor de integrare provocate in special de insuficienta cunoastere a limbii tarii gazda si a lipsei de calificare a migrantilor in meserii de care noua lor tara are nevoie.

Prin urmare, FMI sugereaza statelor UE sa relaxeze restrictiile privind deplasarea migrantilor dintr-o tara in alta pentru ca acestia sa-si poata cauta un loc de munca si in alte parti, scrie aktual24.ro.loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *