Anunț de ultimă ORĂ al administrației prezidențiale în legătură cu Moscheea de la Bucureștiiohannis-erdogan

Surse din Administrația Prezidențială au declarat pentru agenția de stat Agerpres că moscheea de la București va fi construită, arată agerpres.ro.

„Nu respingem ideea unei moschei la București pentru că oferă mai multe garanții de securitate. (…) Momentul este prost din cauza contextului privind imigranții și terorismul”, au afirmat sursele citate.

Conform acelorași surse, în 2014, actualul președinte turc, pe-atunci, premier, i-a cerut premierului Adrian Năstase un teren pentru construirea unei moschei. Năstase a fost de acord, însă i-a cerut la schimb un teren pentru construirea unei biserici la Istanbul, menționează sursele citate. „Biserica Ortodoxă Română nu a primit foarte bine ideea unei biserici românești la Istanbul și a propus construirea unui lăcaș mai mic, de genul unei capele sau al unui centru de pelerinaj”, au arătat sursele citate.

„După acest moment, autoritățile turce și-au dat acordul pentru construirea unei biserici și au identificat șase terenuri necentrale în Istanbul pentru ridicarea ei, însă autoritățile române nu au ales locul”, afirmă Agerpres.

În 2011, fostul președinte Traian Băsescu s-a întâlnit cu Erdogan și și-a dat acordul cu privire la construirea moscheii la București, iar în 2015 fostul guvern, condus de Victor Ponta, a adoptat hotărârea prin care a fost alocat un teren în zona Romexpo pentru construirea moscheii, arată sursa citată.

Recent, în timpul vizitei președintelui Iohannis în Turcia, Recep Tayyp Erdogan a spus că ridicarea unei moschei la București ar fi „expresia cea mai frumoasă a dialogului și a solidarității dinre cele două țări”. Președintele Iohannis a confirmat că lucrarea este în stadiul obținerii autorizațiilor necesare, relateaza activenews.ro.loading...

De asemenea, ai putea dori...

3 răspunsuri

 1. Margareta spune:

  Revoltator!
  Cei care aveti cont pe facebook si puteti intra pe pagina presedintelui, dati-i spre ascultare cuvintele Romanilor Adevarati din neamul nostru:
  https://www.youtube.com/watch?v=MWePJ3aMEkI
  Rusine tradatorilor nastase, basescu, ponta si iohanis care pupand papucul sultanului erdogan, aduc pe pamanturile noastre domnia pasalacului. Sa le faca Domnul plata tradatorilor, iar sfintii romani din toate timpurile sa-i rusineze la a doua venire a Domnului, cand vom fi judecati cu neamurile! Rusine vesnica sa aiba!

 2. Ray Blue spune:

  Rusii au cerut lui Erdogan sa lase Sf. Sofia ca sa slujesca in ea ortodocsii. Pana acum el nu a dat nici un raspuns. Stefan cel Mare a luptat cu turcii 50 de ani si a avut 51 de razboaie ca sa nu intre ei in Europa. Pentru fiecare batalie a construit o biserica. Acm noi pierdem batalia si biserica pentru o moscheie, care ne va crea probleme pentru inca 500 de ani de aici inainte. De-a Dunezeu sa nu fie asa. S-ar putea ca miile de ieniceri din Romania dati ca tribut sultanului sa doreasca sa se intoarca acasa in tara lor ortodoxa. Ii primim cu bisericile de unde au plecat sau cu moscheile de unde s-au reintors. E o rusine si sa vorbesti despte o moscheie intr-o tara crestina. Sabia lui Stefan cel mare este furata si e in Istambul ca sa nu mai poate Stefan apara tara. Acum se vinde tara fara nimic. RUSINE< RUSINE RUSINE. Cine uita istoria/trecutul este blestemat sa-l repete !!!

 3. Margareta spune:

  Ray Blue, uite ca n-a pierit samanta buna a neamului nostru. Cinste lor:
  https://www.facebook.com/Catalin-Berenghi-1715989055291587/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *