Anunț oficial: SUA activează scutul ANTIRACHETĂ de la Deveselu

racheta-610x300

Sistemul de aparare antiracheta de la Deveselu va deveni activ pe 18 decembrie, a declarat miercuri, la Washington, pentru Radio Romania Actualitati (RRA), John Heffern, adjunct al asistentului pentru afaceri europene al secretarului de stat american, scrie activenews.ro.

John Heffern a participat, miercuri, la Biblioteca Congresului Statelor Unite, la o receptie dedicata Zilei Nationale a Romaniei.

Activarea sistemului de aparare antiracheta de la Deveselu la 18 decembrie „demonstreaza foarte, foarte puternic o buna guvernare, transparenta si lupta anticoruptie”, a declarat el.

„Am fost foarte entuziasmat sa vad ce s-a intamplat la Bucuresti in ultimele doua luni. Secretarul de stat (John) Kerry a calificat angajamentul Romaniei pentru o buna guvernare drept un model pentru alte tari”, a adaugat oficialul american, citat de Agerpres.

Intrebat despre situatia securitatii din regiune, el a atras atentia ca exista „provocari de peste tot”. „Dinspre Est avem, desigur, probleme cu agresiunea Rusiei in Ucraina, avem probleme in Sud, de asemenea. Din perspectiva pozitionarii sale geografice si a angajamentului politic, Romania este importanta pentru noi, pentru a putea face fata acestor provocari”, a adaugat John Heffern.

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *