Anunţul care declanşează CODUL ROŞU în Europa. „Este cea mai mare AMENINŢARE din ultimii 10 ani”Isis-stat-islamic

Europa se confruntă cu cea mai mare ameninţare teroristă din ultimul deceniu, existând temerea că aproape 5.000 de jihadişti s-au întors pe continent după ce au participat la antrenamente în taberele teroriste. Avertismentul a fost dat de şeful Europol, Rob Wainwright, într-un interviu pentru publicaţia germană Neue Osnabrücker Zeitung, scrie gandul.info.

„Ne putem aştepta Statul islamic sau alte grupuri teroriste să organizeze atacuri în Europa, cu scopul de a face cât mai multe victime în rândul populaţiei civile. În plus, exista riscul unor atacuri individuale” a spus Wainwright.

Europol estimează că există între 3.000 şi 5.000 de persoanecare au fost în taberele de antrenament teroriste, inclusiv în cele ale ISIS din Irak şi Siria, s-au întors în Europa.

De asemenea, autorităţile se tem ca eventualii atacatori să ajungă în Europa şi folosindu-se de criza refugiaţilor, călătorind cu documente false. „Numărul tot mai mare de luptători străini prezintă noi provocări pentru ţările UE”, a mai spus Wainwright.

Cel puţin 700 de persoane din Marea Britanie s-au alăturat grupărilor jihadiste din Siria şi Irak, şi aproximativ jumatate s-au întors, reiese din datele autorităţilor europene.

La finalul lunii ianuarie, Uniunea Europeană a lansat un nou centru de coordonare a luptei împotriva extremismului violent, în contextul în care Europa se confruntă cu cea mai semnificativă ameninţare teroristă din ultimii zece ani.

Centrul european contraterorist a fost deschis în mod oficial pe 25 ianuarie, în cadrul Europol, Biroul european de poliţie.

Rob Wainwright a anunţat atunci că unitatea, cu sediul la Haga, în Olanda, va avea ca personal 40-50 de experţi în lupta împotriva terorismului şi va activa în domeniul schimbului de informaţii, urmăririi combatanţilor străini, a surselor ilegale de finanţare şi armament şi va acorda asistenţă statelor membre UE în achete antiteroriste.

„Ameninţarea actuală cere un răspuns puternic şi ambiţios din partea UE”, a subliniat directorul Europol.loading...

De asemenea, ai putea dori...

6 răspunsuri

 1. Metatron spune:

  Vai de mine, tremura Europa care are in jur de 500 de milioane din cauza a 5000 de jihadisti europeni, oricum la Europa(ma refer la conducerea ei) i convine, numai asa pot da legi cu ingradirea libertatilor in numele paci,sac fraierilor ca a-ti muscato asta e dedicata celor care cred ca nu vom fi cipuiti numai peste 50 de anii, trezitiva boilor si vedeti ca suntem ultimele generatii care vor sfarsi in cenusa ca alte vechii civilizati.
  Pe totii care cititi aceste randuri, va indemn sa va cumparati arme albe de pe site-urile de profil,macete, bate, spray-uri cu piper ,bastoane,arme non-letale, pt ca statul nu e in stare sa apere populatia in caz de migratia acestor ciori care vor veni peste noi, si fiti pregatiti sa va faceti dreptate singuri in spatele blocului cand vre-un imigrant atenteaza la s.xul unei femei de-a noastre,plus patrule cetatenesti este nevoie si formatiuni para-militare ar fii nevoie sa avem instruire si arme pe mana, timpul e scurt stiu.

 2. robi spune:

  Da trebuie formate brigăzi dacă te uiți ce fac în anglia și prin occident te crucești dacă noi nu ne apărăm statul și demonul de la Bruxelles da legi ptr aceste ciori care ne vor supune nu sunt mulți ai dreptate dar dacă se împrăștie aia 5000 și provoacă haos se detonează unde I mai cauți va fi anarhie oricum nu I mai scoți deja 40%din statele occidentale sunt musulmani și se înmulțesc creștinii se închid în case de frica ei umbla în găști câte 20 politia nu se baga e haos anarhie intra câte 5000 pe zi în ue.

 3. paul spune:

  jihadul trebuie lasat in state unde au facut coloniii vestul pagin si terorist astea iau jefuit

 4. elvis spune:

  cum poti sa declari c vai nu s-ar putea, cand de- asta au fost trimisi!1!, sa destabailizeze,sa omoare, sa terorizeze, sa crizeze!!!, dar poate-o da Domnu’ la vreo surpriza si din partea Europei!!! in RAPORT CU EI!!!

 5. CRISTI spune:

  CONTROL TOTAL AL FRONTIERELOR DE CATRE ARMATA.DE CE ATATA TAM-TAM ??INTORSI DIN DRUM CU FORTA SI PUNCT.TODEAUNA EXISTA PIERDERI COLATERALE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *