Anunţul care ne sperie şi mai mult: ‘Avem membri ISIS pe teritoriul Moldovei’Califat-Statul-Islamic-680x365

Atentatele din Franţa au speriat o lume întreahă. Un anunţ de ultimă oră al ministrului de Externe din Republica Moldova ne alarmează şi mai mult.

Islamişti moldoveni care au participat la conflictul din Siria ca membri ai reţelei teroriste Stat Islamic au revenit în Republica Moldova, anunţă Anatol Şalaru, ministrul moldovean al Apărării, după o reuniune a şefilor serviciilor de securitate coordonată de preşedintele Nicolae Timofti, scrie site-ul stiripesurse.ro.

„Am înţeles că avem şi noi moldoveni care luptă în Siria, dar nu cred că există un risc major în Republica Moldova, deoarece reţeaua Stat Islamic şi-a atins scopul, acela de a crea panică”, a afirmat Şalaru, conform Mediafax.

„Dar există şi riscuri care vin din interior, cei care se află deja în Republica Moldova”, a adăugat Şalaru, referindu-se la islamişti moldoveni reveniţi din Siria.

„Serviciul de Informaţii şi Securitate (SIS) trebuie să îşi facă datoria, la fel Ministerul de Interne, iar fiecare cetăţean trebuie să dea dovadă de spirit civic”, a subliniat ministrul moldovean al Apărării.

Doi cetăţeni moldoveni suspectaţi de terorism care încercau să ajungă ilegal în România şi în Occident au fost arestaţi săptămâna trecută în Republica Moldova. Cei doi moldoveni – cu vârste de 19, respectiv 26 de ani – au fost arestaţi pe malul Râului Prut, în zona localităţii Toceni. Asupra suspecţilor au fost găsite materiale de propagandă islamistă, existând suspiciuni că cei doi s-ar fi convertit la mahomedanism. Cei doi suspecţi intenţionau să treacă ilegal frontiera spre România, după care s-ar fi îndreptat spre Occident, destinaţia finală fiind Franţa.loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *