Arme de distrugere în masă ”au fost introduse fără a fi detectate” în UE de către ISIS

combatan-i-isis-intr-o-loca-ie-de-antrenament_521323

Un raport şocant la Parlamentului European avertizează că ISIS are capacitatea de a duce un război cu arme de distrugere în masă împotriva Vestului, informeaza blastingnews.com.

Organizaţia teroristă, în conformitate cu documentul pus la dispoziţie pentru informare de Parlamentul European, „poate să planifice şi să folosească arme de distrugere în masă, interzise la nivel internaţional, în viitoarele sale atacuri”. Documentul, care a fost întocmit în urma atacurilor mortale de la Paris, a afirmat că ISIS a făcut deja contrabandă cu materiale folosite la fabricarea armelor de distrugere în masă (WMD) în Europa. Informaţia a fost publicată în ediţia electronică a publicaţiei Daily Mail.

Deşi în presă au mai apărut informaţii despre deţinerea de către ISIS a acestorarme, acum acest lucru este confirmat de un raport oficial al unei instituţii europene de prim rang. De altfel acest argument a fost folosit şi de premierul francez Manuel Valls, atunci când a cerut parlamentului, prelungirea stării de urgenţă ca urmare a atentatelor teroriste din Paris. Experţii se tem că ISIS va fi în măsură să exploateze un eşec al guvernelor UE în privinţa schimbului de informaţii cu privire la posibiliiterorişti care pot acţiona pe teritoriulUniunii Europene.

Ameninţarea este luată deja foarte în serios, astfel încât forţele de poliţie britanice au început efectuarea de exerciţii cu privire la metodele de a face faţă diferitelor tipuri de atac terorist. Dar raportul UE susţine că guvernele ar trebui să „ia în considerare în mod public ameninţarea şi posibilitatea unui atac terorist folosind arme chimice, biologice, radiologice sau chiar materiale nucleare”, de către acest flagel mondial denumit Statul Islamic.

Ceea ce pare să fie cu adevărat periculos, este uşurinţa cu care Europa ignoră sau minimalizează pericolul, raportul avertizând foarte serios că: „În prezent, cetăţenii europeni nu se gândesc serios la posibilitatea că grupurile extremiste ar putea folosiarme chimice, materiale biologice, radiologice sau nucleare (CBRN), în timpul atacurilor din Europa. În aceste condiţii, impactul unui astfel de atac, va fi mult mai destabilizator ca efect, decât pare la prima vedere”. Rob Wainwright, directorul Europol a declarat că după atacurile de la Paris: „Ne confruntăm cu o organizaţie teroristăfoarte bine echipată, organizată şi determinată, care este acum activă pe străzile dinEuropa. Aceasta reprezintă cea mai gravă ameninţare teroristă cu care se confruntăEuropa în ultimii 10 ani”. Oficialul a mai avertizat că ISIS are capacităţi serioase în ceea ce priveşte resursele şi forţa de muncă în acest domeniu.

Mai mulţi experţi de renume internaţional susţin că există un risc foarte real ca ISIS să folosească arme neconvenţionale în Europa şi nu numai, dar în acelaşi timp atrag atenţia că ISIS a dobândit de fapt deja cunoştinţele, iar în unele cazuri şi expertiza umană, care să îi permită să utilizeze materiale chimice, biologice, radiologice şi nucleare ca arme de teroare.

Raportul prezintă informaţii şocante, în care se precizează că ISIS a recrutat şi continuă să recruteze sute de luptători străini, inclusiv cu expertiză avansată în fizică, chimie şi informatică, iar experţii cred că aceştia au capacitatea de a produce armeletale de acest tip. Dacă Europa nu ia măsurile necesare la timp, se va confrunta cu o problemă mult mai mare decât cea a gestionării refugiaţilor şi imigranţilor deja sosiţi în ţările Uniunii Europene.

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *