ATENTAT terorist în Franța. Cel puțin 84 de persoane au fost ucise și 150 rănite VIDEOatentat-nisa-franta

Un camion a intrat în plin într-o mulțime adunată la Nisa de ziua Națională a Franței. Cel puțin 60 de persoane au murit în urma acestui atac și minim 100 de persoane au fost rănite.

Autoritățile vorbesc despre un atentat și au cerut locuitorilor acestui oraș de la Marea Mediterană să rămână la domiciliu.

Conform unui corespondent CNN, a existat și un schimb de focuri între forțele de ordine și oameni din camion, în urma căruia șoferul camionului a fost ucis. În camion au fost găsite, ulterior, arme, muniție și grenade.

Martorii vorbesc despre panică totală în oraș și descriu scene pline de sânge și victime.

Oamenii legii au stabilit în jurul orei 23.20 un perimetru de securitate în Place Massena.

Președintele Franței, Francois Hollande, s-a întors de la Avignon pentru a conduce celula de criză deja organizată de autorități

Doar în urmă cu câteva ore, președintele Francois Hollande anunța că starea de urgenţă, declarată anul trecut în Franţa, după atacurile din 13 noiembrie 2015 din Paris, nu se va extinde după data de 26 iulie.

Preşedintele Franţei a declarat într-un interviu, acordat de Ziua naţională a Franţei, că prelungirea pe termen nelimitat a stării de urgenţă nu are sens, asta ar însemna că statul de drept al legii nu s-ar mai putea aplica.

Articol relatat de portalul antena3.roloading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *