Bucureştiul se pregăteşte pentru dezastru: Centru de comandă de 30 de milioane de euro

Dezastru

Un punct de comanda al salvatorilor a fost construit in Bucuresti si va reuni dispeceratele tuturor fortelor care intervin in cazul unui dezastru major, relateaza portalul de stiri ziare.com.

Aici vor lucra pompieri, medici, dar si reprezentanti ai companiilor de utilitati publice, anunta Digi24. Centrul e prevazut cu un adapost subteran si are rezerve proprii de apa, motorina si electricitate, iar Primaria Capitalei a cheltuit aproximativ 30 de milioane de euro pe acest proiect.

Centrul a fost ridicat in trei ani si se afla langa Palatul Cotroceni, doua etaje fiind la suprafata si doua in subteran.

„Va fi un dispecerat unic pentru salvare, pompieri, politie. El intruneste cam tot ce inseamna servicii de siguranta in municipiul Bucuresti”, a declarat Alex Ichim, purtator de cuvant Primaria Bucuresti.

Dispeceratele pompierilor si ambulantei vor fi coordonate, pentru prima data, ca un tot unitar. Sala de conferinta, interconectata la sistemele de urgenta din toata tara, va avea rol de centru de comanda, in cazul unui eveniment major.

Noul centru, care ar fi trebuit sa fie gata la inca de la jumatatea anului trecut, va strange in acelasi loc reprezentanti ai Electrica, Distrigaz, ai Jandarmeriei si ai pompierilor, practic toate institutiile care intervin in cazul unui dezastru major.

In decurs de cateva luni, dispeceratele pompierilor si ambulantei vor fi instalate in noua cladire.

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *