Cel mai cunoscut preot ROCKER din Rusia_01_21

Părintele Serghei, cunoscut pentru predicile sale nonconformiste în rândul tinerilor, a depus jurămintele monahale la vârsta de 30 de ani în Mânăstirea Pustin Optina. Potrivit acestuia, interesul pentru muzica rock rusească l-a ajutat să-și descopere propriul drum către Biserică.

„În anii tinereții mele, atunci când trăiam în spatele cortinei de fier”, în care filosofia stagnării era singura doctrină adevărată, muzicienii rock erau singurii care spuneau oamenilor adevărul prin muzica rock.

Producătorii de rock i-au făcut pe oameni să gândească și au dat startul în căutarea adevărului lui Dumnezeu“, a mărturisit Pr. Serghei, cu ocazia unui concert recent de sărbătorire a 30 de ani de la lansarea grupului “Voskresenie (Duminică)“, care a avut loc pe Stadionul Lujniki.

Părintele Serghei se folosește adesea de concertele rock pentru a predica tinerilor. În plus, el a înființat un club de rock, purtând numele Sfintei Xenia de Sankt-Petersburg, la una dintre bisericile din Moscova, care îi strânge laolaltă pe nonconformiștii ortodocși ai Moscovei.

Ca misionar ortodox, părintele Serghei se întâlnește adesea cu vedete străine și rusești ale muzicii rock. Recent, el i-a dăruit o Icoană a Maicii Domnului din Vladimir solistului trupei Deep Purple, Ian Gillan, în timpul festivalului Rock de pe Volga, desfășurat în Samara.

Patriarhul Alexei al II-lea l-a recompensat pe Pr. Serghei (Ribko) pentru lucrarea sa misionară de succes în rândul tinerilor.

Sursa: doxologia.roloading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *