Conflict cu potential DEVASTATOR: Trupele CHINEI au patruns 6 km pe teritoriul INDIEI

china1-610x300

Au loc noi hartuieli la frontiera dintre China si India, doua state dotate cu arme atomice. In ultimele patru zile, trupele Chinei au intrat de doua ori in teritoriul care apartine Indiei, relateaza aktual24.ro.

Soldati chinezi ai Armatei de Eliberare a Poporului  au patruns pe teritoriul indian de doua ori in ultimele zile. Zonele vizate de chinezi sunt Ladakh, Jammu si Kashmir.

Primul incident a avut loc pe 8 martie, cand chinezii au avansat 6 km pe teritoriul indian, in zona lacului Pangong. Trupele chineze au fost curand „contracarate si confruntate” de catre o patrula a armatei indiene. Cele doua parti au stat „ochi in ochi” timp de cateva ore, pana cand situatia s-a detensionat iar chinezii s-au retras, informeaza India TV News.

Plutonul chinez era comandat de un colonel si doi maiori.

Vineri, 11 martie, a avut loc un nou incident, cand chinezii au patruns de aceasta data in regiunea Ladakh. „Le-am aratat un banner pe care scria ca au patruns pe teritoriul Indiei. S-au retras imediat iar problema s-a rezolvat”, a declarat un oficial indian.

In 1962, China si India au declansat un conflict armat in zona Ladakh dupa o serie de dispute privind frontiera comuna din zona Himalaya.

India-China-Border-Map

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *