Cugetul treaz al celui ce se spovedește neîncetat aude bătaia la ușă a lui Hristos

Creștinul cel înțelept, ascultând îndemnul Sfintei Biserici: „Cu frica lui Dumnezeu, cu credință și cu dragoste să vă apropiați!”, nu îndrăznește să-și vădească cu îndrăzneală credința în Sfânta Împărtășanie și dragostea sa față de Hristos, înainte de a se umple cu frica lui Dumnezeu cea mântuitoare și înainte de a o lucra în Sfânta Taină a Pocăinței.

Advertisement

Cugetul treaz al celui ce se spovedește neîncetat aude bătaia la ușă a lui Hristos, deschide ușa și spune: „Vino, Doamne Iisuse! După Tine tânjește sufletul meu! Pe tine te așteaptă de atâta vreme! Vino și Te sălășluiește în mine…”, și Oaspetele Ceresc intră într-un astfel de suflet, și rămâne acolo să petreacă în veci!

Advertisement

„Fericiți cei cărora s-au iertat fărădelegile și cărora s-au acoperit păcatele…” (Psalmi 31, 1). Zidul dintre ei și Dumnezeu s-a năruit, și acum se află într-o deplină, fericită și veșnică unire cu Domnul lor!

Arhimandrit Serafim Alexiev

Extras din ”Viaţa duhovnicească a creştinului ortodox”, trad. din limba bulgară de Valentin-Petre Lică, Ed. Predania, Bucureşti, 2010, pag. 120

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.