Disperarea lui Dragnea. A STERS peste 3.000 de comentarii „defaimatoare” de pe pagina sa de Facebookliviu-dragnea

Mii de comentarii au fost sterse de pe pagina de Facebook a presedintelui PSD, Liviu Dragnea. Azi-noapte erau aproximativ 3.000 de comentarii la ultima sa postare, in care era injurat pentru promovarea „legii defaimarii”. Acum mai sunt doar 10 si se munceste in continuare de zor la eliminarea comentariilor negative.

„Legea defaimarii” a starnit furie printre internauti, mii de romani bombardand cu injuraturi pagina de Facebook a lui Liviu Dragnea. Azi-noapte erau aproximativ 3.000 doar la ultima sa postare, acum sunt doar 10.

Legea Defaimarii, propusa de Liviu Dragnea, a trecut ieri de votul Comisiei Juridice, defaimarea fiind amendata cu pana la 100 000 de lei. Legea se aplica inclusiv in cazul mesajelor postate pe Facebook. Initiativa legislativa a trecut anterior de Senat si urmeaza sa intre la vot in plenul Camerei Deputatilor, care este for decizional.

Inainte de sedinta Consiliului Exectiv, PSD, Liviu Dragnea a declarat ca el tine mult la aceasta lege, spera sa fie adoptata de Camera Deputatilor si a adaugat ca amenzile au fost majorate, torcmai pentru a fi descurajate defaimarile.

Legea initiata de Liviu Dragnea prevede ca in cadrul Consiliului National pentru Combarerea Discriminarii se va infiinta Departamentul pentru Promovarea Demnitatii Umane si Tolerantei care va avea rol de prevenire si sanctionare a defaimarii sociale, definita ca ”fapta sau afirmatia prin care o persoana este pusa in situatie de inferioritate pe temeiul apartenentei sale la un grup social”, scrie Mediafax.

Amenzi marite, la propunerea lui Dragnea: pana la 100 000 de lei

Deputatii juristi au decis ca sanctiunile aplicate de acest Departament sa fie cele prevazute in Ordonanta Guvernului 137/2000, adoptand un amendament depus chiar de Liviu Dragnea. Astfel, faptele sau afirmatiile sunt sanctionate cu amenda de la 1.000 lei la 30.000 lei, daca discriminarea vizeaza o persoana fizica, respectiv cu amenda de la 2.000 lei la 100.000 lei, daca discriminarea vizeaza un grup de persoane sau o comunitate”, se arata la Articolul 26 al Ordonantei de Guvern mentionate.

In varianta adoptata de Senat proiectul prevedea ca defaimarea sociala s-ar putea sanctiona cu amenda de la 1.000 la 30.000 lei, daca vizeaza o persoana fizica, respectiv cu amenda de la 2.000 la 60.000 de lei, daca vizeaza un grup social. Legea a trecut in Comisiile comune din Camera Deputatilor cu 17 voturi ”pentru” si 5 ”impotriva”.

Cititi mai multe pe aktual24.roloading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *