Doi Mitropoliți ortodocși răpiți în Siria au fost executați de islamiști. Rusia cere lămuriri urgente Turciei

1

Potrivit unor rapoarte, cei doi ierarhi sirieni, și anume Mitropolitul Paul de Alep al Bisericii Ortodoxe a Antiohiei si Mitropolitul siro-iacobit de Alep, John-Ibrahim, răpiti în 2013, ar fi fost executați.

“Liderul singurului Partid Ortodox din Orientul Mijlociu – ‘Mashriq’, Roderick Khoury, a vorbit despre acest lucru la o întâlnire cu coordonatorul Grupului pentru Protectia Valorilor Crestine al Dumei de Stat a Rusiei, Serghei Gavrilov”, in ultimele ore – informeaza secretarul executiv al grupului, Oleg Efimov, pentru Interfax.

Liderul partidului Mashriq i-a spus lui Gavrilov, facand referire la surse din Turcia, că reprezentanții grupărilor radicale din Caucazul de Nord, împreună cu Al-Qaeda, ar fi participat la răpirea ierarhilor sirieni, titrează LoNews.ro.

El a amintit o alta sursă care prezinta o declaratie făcută de un nativ din Daghestan, membru al unui grup terorist, Mahomed Abdurahmanov, care a confirmat personal participarea la răpirea ierarhilor.

“Sursa a spus că Abdurahmanov a prezentat un videoclip, în care erau filmati mitropoliții răpiți, reafirmand, de asemenea, că ei ar fi fost executați”, arata sursa.

Grupul pentru Protectia Valorilor Crestine din Rusia intenționează să solicite de urgenta autorităților turce, sa confirme reținerea lui Abdurahmanov și informațiile despre asasinarea liderilor creștini răpiți în 2013.

Sursa: NapocaNews.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *