Drob de vinete pentru post. O rețetă foarte gustoasă din care vei putea mânca pe săturate

Drobul de legume este o mancare gustoasa si apreciata in randul vegetarienilor si al persoanelor care vor sa manance sanatos sau de post. Este un preparat care este gata imediat, iar combinașia legumelor ofera un gust de care nu te vei sătura!

Ingrediente:1 kg vinete, 2 cepe, 2 ardei grasi, 6 catei usturoi, 2 legaturi marar, sare, piper, 4 linguri faina, un praf de amidon de porumb

Cureti vinetele, le tai marunt si le fierbi 15 minute, in apa usor sarata. Le lasi sa se scurga intr-o strecuratoare.

Calesti ceapa, apoi adaugi ardeiul taiat cubulete, mararul tocat si usturoiul pisat. Adaugi vinetele si amesteci usor pana cand se omogenizeaza compozitia. Pune praful de amidon si amesteca. Se adauga compozitia de vinete racita, faina, sare si piper. Torni compozitia in tava tapetata cu hartie de copt (eu am folosit un vas de silicon pe care l-am uns cu ulei) si o dai la cuptor, la foc mediu (180 grade C), pentru 30-40 minute. Lasi sa se raceasca si tai drobul felii.

Reteta pentru vinete cu usturoi:

Vinetele sunt printre cele mai sănătoase legume din lume Şi, cu toate că luna iulie este perioada în care acestea sunt în plin sezon, ne putem bucura de ele până târziu în toamnă.

Se consideră că vinetele sunt originare din India, unde au crescut ca plante sălbatice şi au fost cultivate pentru prima dată în China, iar în Europa au devenit foarte populare în timpul Evului Mediu, atunci când au fost aduse prima dată de către maurii din Africa de Sud.

Astăzi iti prezentam un preparat foarte bun din vinete pe care il vei indragi imediat. Este foarte gustos si usor de pregatit!

Ingrediente:

3-4 vinete lungi, 1 capatana usturoi, 1 legatura de patrunjel verde, 100 ml ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare:

Alegem vinete lungi si nu foarte groase. Le taiem felii subtiri.Incingem grill-ul apoi punem feliile de vinete pe el. Le coacem pe ambele parti . Punem intr-un vas un strat de vinete, apoi presaram sare si piper, adaugam usturoi pisat si patrunjel tocat marunt.Repetam operatiunea pana terminam vinetele .
Turnam deasupra uleiul de masline astfel incat sa le acopere in totalitate.
Dam la rece cateva ore ca sa se intrepatrunda. Se servesc reci alaturi de cateva felii de paine prajita.
Sunt grozave mai ales in post! Vinetele conţin fier, calciu şi alte minerale, nutrienţi esenţiali sănătăţii corpului nostru. Fie că le consumi pe grătar, coapte, prăjite sau în tocăniţă, vinetele sunt la fel de delicioase şi au acelaşi efect pozitiv asupra sănătăţii tale.

De asemenea, vinetele conţin anumiţi fitonutrienţi esenţiali care îmbunătăţesc circulaţia sângelui şi hrănesc creierul. Dar ţine minte, aceşti nutrienţi există în cantităţi mai mari în coaja vinetei, aşa că nu o aruncaţi.Conţinutul crescut de fibre din vinete protejează tractul digestiv, împiedicând astfel apariţia cancerului de colon.Vinetele sunt recomandate şi în dietă deoarece sunt sărace în calorii. O singură vânătă conţine 35 de calorii. Nu conţin grăsimi dar au, în schimb, un conţinut mare de fibre care te ajută să te saturi repede fără să mănânci mult.
Timp de câteva secole, vinetele au fost folosite pentru a controla diabetul. Cercetările recente i-au validat acest rol, datorită cantităţii mari de fibre şi a nivelului scăzut de carbohidraţi solubili din vinete.

Vezi si reteta pentru mancare de vinete cu usturoi:

O reteta perfecta pentru post, care insa este gustoasa si hranitoare in acelasi timp. Mancarea de vinete se face rapid si este satioasa.

INGREDIENTE:

2 vinete, 5 catei usturoi, o ceapa uscata, 4-5 rosii in bulion, cu tot cu suc,2 linguri ulei, sare, patrunjel

MOD DE PREPARARE:

Vinetele se taie felii si se presara cu sare. Se lasa 10 minute intr-o strecuratoare, la scurs.
Intre timp, in ulei se caleste ceapa maruntita si se pun vinetele scurse.
Se lasa 5 minute pe foc, se adauga foarte putina apa si se lasa 10 minute pe foc, cu capac.
Se adauga usturoiul feliat, rosiile taiate marunt cu tot cu suc si se mai lasa 10 minute pe foc. Se potriveste de sare si se aduce la masa cu patrunjel.

Sursa: gastronomie.ele.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.