Dumnezeu lucrează! Patriarhul Daniel a discutat cu Dacian Cioloș: Guvernul s-a angajat să caute soluții pentru a sprijini în continuare construirea Catedralei Mântuirii Neamului

1_octombrie.25.2015

Conform proiectului de buget pe 2016, Guvernul nu intenționează să aloce niciun leu pentru construirea de biserici noi sau pentru modernizarea de biserici existente.

În această dimineață, Patriarhul Daniel a purtat o convorbire cu premierul Dacian Cioloș, iar în urma acestor discuții Guvernul s-a angajat să caute soluții pentru a sprijini în continuare construirea Catedralei Mântuirii Neamului, informeaza activenews.ro.

Totodată, Preafericitul a precizat că ”Biserica va sprijini eforturile Guvernului României de a îmbunătăți condițiile de educație a copiilor și tinerilor din mediul rural, precum și eforturile pentru creșterea calității actului medical din spitale”.

”În urma convorbirii telefonice a Domnului Premier Dacian Cioloș cu Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, în dimineața zilei de 6 decembrie 2015, Domnul Premier a precizat faptul că noul buget pe anul 2016 prevede o creștere a salariilor clerului și că Guvernul României va căuta soluții pentru a sprijini în continuare construirea Catedralei Mântuirii Neamului, iar la viitoarele rectificări de buget, în funcție de posibilități, să fie sprijinite și alte lăcașuri de cult aflate în construcție.

24.09.2015

S-a convenit ca relațiile dintre Guvern și Biserică să fie în continuare relații de cooperare și înțelegere comună a priorităților spre binele poporului român.

Patriarhul României a mulțumit Domnului Premier Dacian Cioloș pentru înțelegere și sprijin față de Biserică.

Totodată, Preafericirea Sa a subliniat faptul că Biserica va sprijini eforturile Guvernului României de a îmbunătăți condițiile de educație a copiilor și tinerilor din mediul rural, precum și eforturile pentru creșterea calității actului medical din spitale”, transmite biroul de Presă al Patriarhiei Române.

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *