Flacăra războiului s-a reaprins în estul Ucrainei. 80 de soldați ucraineni, MASACRAȚI numai în ultima săptămână?

razboi_ucraina

Conflictul armat din estul Ucrainei, purtat intre armata ucraineana si separatistii prorusi, tinde sa se reactiveze, dupa ce intre cele doua parti a reizbucnit flacara razboiului.

Trei soldati ucraineni au fost ucisi, alti 13 fiind raniti in ultimele 24 de ore, in conflicte armate cu separatistii prorusi. Stirea a fost anuntata de purtatorul de cuvant al armatei ucrainene, Andriy Lisenko, citat de AFP si preluat de Dir.

Conform acestuia, au fost purtate lupte in diverse puncte ale liniei frontului. Lisenko spune ca situatia este critica in zona Donetk si in orasul controlat de fortele guvernamentale ucrainene, Mariupol.

„Ne confruntam cu o deterioare rapida a situatiei. Cateva atacuri rebele au continuat ceasuri la rand”, a remarcat Lisenko. De partea cealalta, rebelii au declarat ca doi civili au fost raniti in Donetk.

Rebelii acuza armata ucraineana ca a deschis focul asupra teritoriilor asa-numitelor republici Donetk si Lugansk. Totodata, separatistii spun ca armata ucraineana ascunde numarul real al victimelor provenite din randurile sale. Langa satul Marinka ar fi fost gasite trupurile neinsufletite a 40 de soldati ucraineni, conform separatistilor.

Informatia nu a fost confirmata insa de o sursa independenta. Conform separatistilor, armata ucraineana ar fi pierdut peste 80 de oameni doar in ultima saptamana, scrie aktual24.ro.

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *