Folosiți aceste parole? Atenție! Sunt cele mai previzibile pentru hackeri

facebook-password

Raportul anual al firmei americane de securitate informatică „SplashData”, bazat pe datele a peste două milioane de conturi ale căror informații au fost dezvăluite ilegal pe internet, arată că alte parole extrem de folosite și la fel de ușor de ghicit de către hackeri sunt „password” („parolă”, în limba engleză) sau „qwerty” (primele cinci litere ale tastaturii din mai multe limbi). Un alt exemplu este „‘1-2-3-4-5-6-7-8”, utilizat pe site-urile care cer parole cu mai multe caractere pentru a face mai dificilă decodarea acestora.

Parolele cele mai previzibile de pe internet, de genul „1-2-3-4-5-6”, nu s-au schimbat la nivel mondial din 2011, în pofida frecventelor avertismente referitoare la riscurile de piratare a conturilor de poștă electronică sau bancare, relevă un studiu publicat marți în SUA, informează AFP.

Dar o parolă mai lungă nu este cu nimic mai bună din punctul de vedere al securității informatice atât timp cât nu face decât să adauge caractere unei serii previzibile, atrag atenția specialiștii de la SplashData pe un blog consacrat studiului lor.

Nici recurgerea la parole inspirate din numele unor celebrități nu este recomandată, acestea fiind ușor de ghicit chiar și de pirații informatici mai puțin versați, afirmă președintele director-general al firmei americane, Morgan Slain.

Sursa: agerpres.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *