Fost șef al CIA, mesaj cutremurător: Trăim cele mai periculoase vremuri

gty_cia_logo_lb_141209_16x9_992

Jack Devine, unul dintre foștii sefi de operațiunii ai CIA, consideră că riscul unor conflicte și violențe globale este mai mare ca niciodată. ”Cred că sunt cele mai periculoase vremuri din punct de vedere al violenței”, a spus Devine la finalul săptămânii trecute.

”Niciodată nu m-am simtit mai putin confortabil ca astăzi. O parte a lumii de azi este mereu dezechlibrată sau radicalizată. Când avem un grup mic de oameni care își sacrifică viețile pentru a ucide pe oricine, atunci suntem cu toții vulnerabili”.

Devine a spus că organizația Statul Islamic reprezintă un risc fără precedent din cauza lipsei de importanță pe care viețile oamenilor o au pentru militanții.

Jack-Devine

Jack Devine

”Am avut de-a face cu teroriști în America de Sud în anii 1970, dar ei nu atacau aleator femei și copii nevinovați. Astăzi avem această grupare ISIS care este cu adevărat necivilizată. Acești oameni devin din ce în ce mai puternici. Practic trebuie să distrugem ISIS”, a spus Devine, conform cotidianul.ro.

”Am eliminat trei sferturi din structura de comandă”, a spus Devine despre Al Qaeda. ”Trebuie să facem același lucru cu ISIS. Trebuie să le distrugem sanctuarul de acolo. Când vor începe să piarda, numărul de membri va scădea”.

Fostul șef de operațini al CIA este de parere că Statul Islamic este un flagel fără precedent, pentru că este prima grupare teroristă care nu pare deloc preocupată de propria supraviețuire. ”Nu se poate compara cu armele nucleare și folosirea lor”, a facut Devine o paralelă cu situația din Războiul Rece. ”Lumea se simțea mai sigură atunci, pentru că știa că există un echilibru. Era limpede că aveam mijloace de contrabalansare în cursa noastră cu rușii”.

loading...

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. mishu spune:

    majoritatea nenorocirilor de felul asta de la voi au pornit. v-ati bagat coada peste tot unde ati avut interes si ati lasat in urma oameni care nu mai au ce sa piarda, dispusi sa faca orice ca sa se razbune. numai ca fenomenul asta s-a generalizat sia ajuns ce este astazi. voi ati „hranit” si al-qaeda si o sa vedem ca si isis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *