Fotografii cu execuții și capete tăiate, găsite de polițiștii norvegieni în telefoanele unor imigranți

imigranti1

Poliția norvegiană a găsit fotografii cu execuții și capete tăiate în telefoanele mobile ale unor imigranți. De asemenea, aceștia au găsit în bagajele unora și steaguri și alte simboluri ale gupării jihadiste Stat Islamic.

Polițiștii au văzut în telefoanele verificate și imagini cu copii morţi şi victime ale războiului şi terorismului, informează Russia Today, citat de b1.ro.

Există ”mai multe explicaţii pentru existenţa acestor fotografii. Prima explicaţie este că ei ar vrea să arate oamenilor ceea la ce au fost martori De asemenea, ei ar putea purta simboluri ale unor grupări teroriste pe care le sprijină“, a susținut Erik Haugland, şeful Programului de Azil din Norvegia.

Această țară a primit în ultimele luni 35.000 de imigranți, un număr-record pentru un stat cu o populație de 5,2 milioane de locuitori. Pentru a opri acest aflux, autoritățile au decis în noiembrie să modifice condițiile de acordare a azilului în sensul înăspririi lor.

”Dezbaterea pe tema refugiaţilor a evoluat considerabil din toamnă, trecând de la o discuţie marcată de simpatie şi compasiune la îngrijorări legate de problemele aduse de refugiaţi“, a susținut politologul Johannes Bergh.

Pentru a gestiona această problemă, guvernul norvegian are începând de miercuri și un minister dedicat imigrației.

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *