Gafă fatală a Statului Islamic. Sute de jihadiști prinși ca șoarecii în capcanăs1.ziareromania.ro_1

300 de militanti ai Statului Islamic au ramas izolati in centrul orasului irakian Ramadi din cauza unei greseli tactice. Ei au distrus, joi, o ecluza construita pe Eufrat, ultimul pod care facea legatura cu restul orasului aflat la vest de Bagdad, informeaza ziare.com.

Dupa ce armata irakiana a inceput asaltul asupra orasului, la inceputul acestei luni, jihadistii au distrus rand pe rand toate podurile care duceau catre oras, atat peste Eufrat, cat si peste raul Warar, informeaza New York Post.

Gen.mr. Ismail al-Mahlawi, seful operatiunilor militare care se desfasoara in provincia Anbar, a declarat ca ecluza distrusa joi era ultimul pod care facea legatura intre centrul orasului si zona de nord-vest.

„Fortele Daesh incearca sa ne opreasca bombardand si ultimul pod”, a declarat el, referindu-se la acronimul in limba araba sub care este cunoscut Statul Islamic.

In urma acestei greseli tactice, 300 de luptatori ISIL au ramas prinsi in centrul orasului Ramadi, a mai spus generalul.

Col. Steven Warren, purtatorul de cuvant al coalitiei conduse de SUA in Bagdad, a declarat ca distrugerea podului reprezinta o greseala tactica.

„Militantii ramasi in nordul raului nu se mai pot retrage, iar cei din sud nu le mai pot trimite intariri”, a adaugat el.

Coalitia anti-ISIL castiga teren, a mai precizat col. Warren, sustinand ca mai multe atacuri impotriva jihadistilor au avut succes in ultimele zile, circa 350 de militanti ISIL fiind ucisi in Ramadi, informeaza Fox News.

Miercuri, coalitia condusa de SUA a lansat sase raiduri aeriene impotriva pozitiilor detinute de ISIL langa Ramadi, care s-au adaugat celor 36 lansate in ultimele saptamani.

Statul Islamic a cucerit Ramadi in luna mai.loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *