General de TOP din Iran: „Ne pregătim de un razboi de amploare cu SUA și aliații acestora”

general-610x300

Comandantul Corpului Garzilor Revolutionare Iraniene (CGRI), cea mai importanta forta militara a tarii, Mohammad Ali Jafari, a declarat ca Iranul se pregateste pentru un razboi cu SUA si aliatii acestora, promitand ca tara sa va continua dezvoltarea si testarea rachetelor balistice.

„De ani de zile ne-am construit puterea militara, pregatindu-ne pentru un posibil razboi de amploare cu SUA si aliatii lor. Astfel, am dezvoltat capacitatile noastre de lupta, capabile sa ne aduca victoria in fata oricarui inamic”, a spus Jafari in cadrul unei intalniri cu inalti comandanti ai CGRI.

Generalul Jafari a criticat statele arabe vecine pentru ca au avut un „comportament stupid”, optand pentru a se alia cu Israel si SUA impotriva Iranului, noteaza Israel National News.

„Regimuri precum cele din Bahrain, Arabia Saudita si partenerii lor sunt simboluri ale unei gandiri politice retrograde iar CGRI s-a pregatit pentru a raspunde comportamentului lor neadecvat care vine din dependenta lor de puterea SUA”, a continuat comandantul.

Acesta si-a exprimat increderea ca arabii isi vor sfida propriile guverne si vor cauta razbunare impotriva acestora din cauza ofensivei acestora impotriva rebelilor siiti Houthi din Yemen.

In ciuda acordului nuclear semnat cu marile puteri anul trecut, Iranul si-a continuat retorica ostila fata de Isreal si statele occidentale. Iranul are interdictie din partea ONU de a testa rachete balistice, multe dintre acestea fiind capabile sa atinga Europa, relateaza aktual24.ro.

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *