General sirian: Rusia instruiește fanatici care apoi îngroașă rândurile Statului Islamic

8ad843082953473cc3d28b119b141e4d1

Witold Gadowski, un cunoscut jurnalist polonez de investigație și reporter de război relatează de la granița turco-siriană. Acesta descrie un interviu luat unui general sirian care acuză Rusia că susține Statul Islamic, preluat de portalul polonez wpolityce.pl.

„Un general sirian acuză Rusia – Informații obținute în cursul filmărilor pentru documentarul „Insha Allah sângele martirilor”, scrie Witold Gadowski.

„Generalul de brigadă Ahmad Aljjdeaa, ofițer cu o vechime de treizeci de ani în armată, în prezent ministru adjunct al apărării în guvernul sirian în exil, declară:

„Ofițerii ruși sunt în mod constant prezente în unitățile armatei siriene, susțin regimul lui Bashar Assad, lupta de partea lui.”

Și informația cea mai surprinzătoare – General Aljjdeaa continuă:

„Rusia are un interes în tulburările din Siria. În Rusia există patru centre de pregătire militară, în care sunt instruiți fanatici care apoi îngroașă rândurile armatei statului islamic (ISIS). Printre cei instruiți sunt și ceceni.”

Auzind ce spune militarul sirian este mai ușor de înțeles de ce Occidentul este atât de reținut față de bestialitatea Statului Islamic. Tentaculele rușilor sunt lungi, încheie wpolityce.pl.

Sursa: inliniedreapta.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *