HALUCINANT! CEDO a scos BOTEZUL în afara legii?botez ortodox

Asta e vestea care va scoate din minţi absolut toţi românii, dar nu doar pe noi. CEDO a decis să interzică botezul, esenţa creştinismului. Totul se va întâmpla din luna martie a acestui an după ce Curtea Europeana a Drepturilor Omului a luat decizia definitivă, relateaza stiripesurse.ro.

Judecatorii europeni au apreciat ca botezul crestinesc pentru un copil care nu isi poate exprima vointa, in contextul multiculturalitatii, ii incalca acestuia dreptul fundamental de a alege! „Botezul copiilor incalca articolul 16 din Conventia Europeana, coroborat cu articolul 22: copiii, de fapt, nu au fost inca in masura sa inteleaga si sa isi exercite vointa lor libera, si, de fapt ei nu se afla intr-o pozitie de a accepta o credinta, deoarece nu sint constienti de ea. Botezul este un act care ar trebui sa fie ales in mod constient si nu poate fi impus de sus de o organizatie religioasa (in acest caz crestinismul), mai ales intr-un moment ca acesta, când Europa se afla intr-un amestec veritabil de rase, culturi si religii. Practica acestui sacrament este contrar interesului superior al copilului, in conformitate cu prevederile art. 3 din Conventia cu privire la drepturile copilului, ratificata la 25 mai 1992. Aceasta lege garanteaza libertatea personala.”, anunţă cei de la cancan care citează „un site bulgăresc”.

Cel mai probabil, sursa este The Bulgarian Times, care la rândul său citează un articol apărut pe gasove.com, între timp dispărut, în care era citat site-ul italian ilgiomale.it. Potrivit altor site-uri italiene, ştirea este una falsă.

Informaţia despre interzicerea botezului copiilor nu apare în alte surse credibile. Mai mult, publicaţia Huffington Post a demontat în 2014 o informaţie asemătoare care a circulat în presa din Italia. CEDO a dezminţit la acea dată că ar fi interzis botezul copiilor, mai spun cei de la stiripesurse.ro.loading...

You may also like...

5 Responses

 1. mascherini spune:

  Chiar n-am mai auzit de mult pareri contradictorii cu referire la botez, cand e bine sa se faca, trebuie sau nu trebuie sa aiba discernamant, noi suntem mai tari decat voi si biblia zice asa…..
  In primul rand Isus a fost evreu si inainte sa se boteze si parintii lui au respectat traditia si l-au taiat imprejur. Chiar cand era bebelus. Traditie care se tine si astazi la evrei.
  Apoi a aparut crestinismul cu ramificatiile lui si cu moduri diferite de interpretare a bibliei.
  Daca eu nu merg la iehovisti, penticostali, adventisti….sa le spun cand sa-si boteze copii, nu ma duc nici la evrei sau la musulmani sa le spun sa se boteze la crestinism, nu cred ca are dreptul nimeni sa-mi spuna cum sa-mi respect traditiile si cand sa-mi botez copilul sau nu. In rest e o discutie interminabila despre cine are dreptate si a cui credinta e mai dreapta.
  Totusi nu cred in autenticitatea acestui articol si mi se pare o aberatie sa scornesti asemenea subiecte.

 2. Mihail spune:

  Conform acelorasi articole enuntate mai sus sa se desfiinteze si vaccinurile

 3. Metatron spune:

  Stirea e falsa, e luata de pe un site de satira italian, dar nu va culcati pe o ureche , ca in viitor se pot da si astfel de legi, numai sa apuce mai multi atei in parlamentul european.

 4. Gianni spune:

  Deci, copilul nu ar trebui nici vaccinat, nici dus la medic dacă e bolnav, (poate ar vrea să moară!), nici la școală, că ar vrea liniște, nu stres la învățat, nici…! ”E ușor a scrie versuri/ Când nimic nu ai a spune!”
  Nu vă mai necăjiți la comentariile direcționate către …contra! Cei ce le fac își urmează calea cea largă către infern! Cu regret: Drum bun, cale bătută!
  Eu am fost botezat și le mulțumesc părinților mei CREȘTINI ORTODOCȘI că au făcut-o! Mi-am botezat copiii și îmi mulțumesc că am făcut-o! Dacă nu m-ar fi botezat nu ar fi avut dreptul nici să mă învețe(informeze) despre creștinism(religie) până la vârsta la care aș fi putut alege. Ce mama… aș mai fi putut alege dacă nu aș fi știut nimic despre …ceva? Că ai ceva împotriva lui Hristos și a Bisericii Sale te înțeleg, nu sunt de acord dar te înțeleg, dar, măcar nu fi ilogic în afirmații! Alții ar putea să te creadă prost(unii au și făcut-o!). Ar fi trist să fi și rău și prost!
  Mă refer la cei care cum prind ocazia să mai dea la „geoale” ortodoxiei sau creștinismului în general nu ratează momentul! Oameni triști!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *