ÎNCEPE PRIGOANA! Statul se pregătește să le ia copiii părinților români care refuză vaccinarea

vaccin

Părinții care refuză să își vaccineze copiii vor trebuie să dea explicații în fața unei comisii din județul din care provin, iar dacă după aceea nu consimt să vaccineze copilul, se va aplica legea Protecției Copilului, a declarat ieri directorul în cadrul Ministerului Sănătății Amelia Șerban, la emisiunea „24 de minute” de la Digi 24.

Nu se vor da sancțiuni părinților imediat. Părintele are o perioadă de timp de până la 18 luni în care medicul îl va chema și îl va informa asupra riscurilor și beneficiilor, iar dacă părintele tot refuză va fi deferit unei comisii județene. Dacă nici atunci nu consimte să îl vaccineze se va aplica legea Protecției Copilului. Se va ajunge în instanță”, a spus Amalia Șerban.

Chiar dacă vacinurile pentru copii sunt numite și azi „obligatorii”, ele reprezintă doar o recomandare în prezent, însă, dacă această lege va intra în vigoare, vacinarea copilului va deveni obligatorie cu adevărat, a atras atenția Amelia Șerban.

„Copiii nu vor putea intra în colectivități dacă nu vor face dovada vaccinării complete conform schemei. Nu va fi restricționat (imediat – n.n.) accesul copilului la educație. Se va merge la comisia județeană, iar părintele va primi termen de un an să își vaccineze copilul”, a spus directorul din cadrul Ministerului Sănătății. 

De asemenea, Amalia Șerban a precizat că noul proiect de lege prevede că Statul îi va despăgubi pe părinții ai căror copii au suferit reacții adverse grave în urma vaccinării.

Trebuie să ne asumăm că nu avem o informare corectă și completă asupra a ceea ce înseamnă vaccinurile, care sunt avantajele și riscurile. Statul își asumă responsabilitatea în cazul unor reacții adverse. În cazul unor complicații, acestea vor fi despăgubite de statul român.”

Articol relatat de portalul Digi 24

loading...

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. Ana-Maria S spune:

    Doctorii sunt platiti ca sa si taca in ceea ce priveste vaccinurile, care distrug incet, sigur si complet ADN-ul uman. Oare asta a vrut Dumnezeu de la noi creatia Lui, ca vaccinurile sa ii la locul? Cine crede in ele, crede in „cornelus”, creatorul vaccinurilor si nicidecum in Dumnezeu, iar doctorii isi iau plata pt. aceasta prin urmasii lor….Trupul nostru nu este capitalul statului si nici al medicilor, ci al Lui Dumnezeu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *