ÎNCEPE! Primii REFUGIAȚI ajung în România pe 3 martie, la Galați. Câți vor veni în TOTAL

refugiati2-610x300

Inspectoratul General pentru Imigrari (IGI) a anuntat marti, in cadrul unei dezbateri pe tema fluxului de migranti, ca Romania va primi in total 6.205 refugiati in urmatorii doi ani. Pe 3 martie vor ajunge primii 11 la Galati, scrie EurActiv.ro.

Conform mecanismului de relocare a refugiatilor din Grecia si Italia in statele membre ale UE, adoptat de Consiliul JAI cu majoritate calificata (Romania a votat impotriva), tara noastra urmeaza sa primeasca 6.205 refugiati.

Numarul acestor refugiati cuprinde perioada a doi ani de zile, respectiv 2016 si 2017. Anul acesta, Romania urmeaza sa primeasca 1.705 refugiati. In acest moment, IGI a cerut Italiei un numar de 190 de refugiati din hotspoturile sale, iar Greciei 125. Acesta ar trebui sa reprezinte primul val de relocare catre tara noastra, adica un total de 315 refugiati.

Primii care vor sosi in Romania sunt 11 refugiati programati sa ajunga la centrul de cazare si proceduri pentru solicitantii de azil din Galati.

Despre tarile de origine ale acestor refugiati, IGI nu a dat detalii in cadrul dezbaterii desfasurate la sediul Reprezentantei Comisiei Europene de la Bucuresti.

Georgiana Chirila, reprezentant al SRI prezent la dezbatere, a precizat ca nivelul de alerta este, in acest moment, la nivel „precaut” (culoare albastru) si ca serviciul coopereaza cu toate institutiile implicate in procesul de relocare a refugiatilor, relateaza aktual24.ro.

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *