Incident tragic în Biserica Sfântului Andrei din Provincia Lattakia, în zi de hram

explozie_38451400_53832300

Într-un incident tragic, care a avut loc serile trecute, un tânăr a detonat o grenadă în curtea Bisericii Sfântul Andrei din Lattakia, in timp ce Pr. Elias Sharbak încerca să-l dea afara si sa-l impiedice sa lanseze grenada. Acest lucru a dus la moartea unui copil de cinci ani, precum și la ranirea mai multor tineri care erau prezenți în curte. Preotul a fost și el usor ranit, informeaza portalul de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Mai exact, la ora 17:45, un tânăr de 20 de ani a intrat în curtea bisericii, unde avea serbarea hramului acesteia, și a început sa se certe cu un grup de tineri ai bisericii, care se aflau in curte. După aceasta, unul dintre preoții bisericii a fost chemat sa faca pace și l-a scos pe tânăr, cu calm și plin de tact, afara.

La aproximativ o oră dupa aceea, în jurul orei 18:45, tânărul s-a întors și a intrat în curtea bisericii, cu un cuțit și mâna si cu grenade, amenintandu-l pe unul dintre parintii bisericii. Când preotul a încercat să-l calmeze, el a inceput sa strige mai tare, amenințându-l și atacând-l cu cuțitul pe care il avea asupra lui.

In momentul in care tinerii bisericii, care s-au strans in jurul preotului, au încercat să-l îndeparteze, pentru a-l proteja pe preot, el a aruncat grenada pe care o avea la el si a detonat-o. După aceasta, mulțimea l-a invins, neputand sa mai lanseze si o adoua grenada pe care o avea deja pregatita. Ulterior, acesta a fost predat fortelor de securitate.

Incidentul a provocat moartea unui copil și ranirea a peste 35 de persoane. Biserica apartine Patriarhiei Grec-Ortodoxe a Antiohiei.

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *