INCREDIBIL! Ce au reușit să construiască ȚIGANII în centrul Parisului!tigani paris

Baraca este orașul din lumea a treia … în inima Parisului: rromii români și bulgari şi-au construit propriul sat din gunoaie și resturi menajere într-unul din cele mai mari oraşe mari ale Europei, scrie Daily Mail, citat de stiridiaspora.com.

Țiganii și-au construit propriul orașel pe o linie de cale ferată dezafectată de lângă una dintre centurile oraşului. Comunitățile de rromi din țările UE au provocat controverse imense în Franța în ultimul deceniu.

tigani paris 2

Jucării pentru copii şi cărucioare sunt împrăștiate peste acoperișurile acoperite din prelată. Copii se joacă între cocioabele improvizate, în timp ce părinții lor merg la cerşit sau îşi petrec viața de zi cu zi în tabăra construită într-unul dintre cele mai elegante oraşe din Europa.

Politicienii, inclusiv primul ministru al Franței, Manuel Valls, i-au catalogat drept străini care „nu se pot integra”.

tigani paris 1

Primul ministru francez a continuat o politică începută de fostul președinte Nicolas Sarkozy. Autoritățile le permit să se adune într-un singur loc, pentru a-i putea  deportata ulterior.

Dar acest lucru a generat o serie de proteste, inclusiv din partea Amnesty International, care arată că majoritatea romilor din Franța sunt români sau bulgari, ca atare sunt cetățeni ai UE cu dreptul de a trăi și de a lucra în orice țară comunitară.loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *