INCREDIBIL: Sultanul îi cere României să ÎNCHIDĂ 11 școli și universități

erdogan-465x390

Dictatorul Erdogan depășește orice limite. După o tentativă de lovitură se stat care pare mai degrabă o cacealma menită să îi permită lui Erdogan să își elimine opoziția în integralitatea ei, cel care se vrea noul Sultan al unui nou Imperiu Otoman, cere, nici mai mult nici mai puțin, decât închiderea a 11 școli și universități din România care sunt finanțate de simpatizanți ai clericului turc Fethullah Gulen, refugiat în SUA, considerat de Erdogan drept autorul din umbră al tentativei de lovitură de stat.

„Incercarea de lovitura de stat apartine Organizatiei Teroriste Fethullah Gulen (Fethullah Gulen Terorist Orgutu – FETO). Guvernul nostru a informat la timp toti aliatii si partenerii privind liderul si adevaratul scop al acestei organizatii si a solicitat inchiderea institutiilor si a fundatiilor acesteia din strainatate. Institutiile de invatamant si fundatiile din Romania se inscriu in acelasi context”. a declarat consulul Turciei la Constanta, Ali Bozcaliskan, citat de Ziua de Constanta.

Iulia Nueleanu, purtătorul de cuvânt al „Lumina Instituţii de Învăţământ”: „Respingem toate acuzaţiile aduse de ambasadorul Turciei la adresa instituţiilor noastre de învăţământ şi precizăm că acestea sunt nefondate şi făcute cu rea-credinţă. Ne rezervăm dreptul de a ne apăra împotriva acestor acuzaţii şi de a acţiona pe toate căile instituţionale”. (Ziua de Constanta.)

Care sunt instituțiile de învățământ vizate ne spune Aktual24.ro:

„Scolile la care face referire diplomatul turc sunt grupate sub denumirea „Lumina Institutii de Invatamant”, o organizatie care s-a infiintat in anul 1994 la Constanta. In acest moment, sub aceasta umbrela functioneaza 11 unitati de invatamant preuniversitar si  universitatea „Lumina”.

Iata care sunt aceste scoli: Scoala „Spectrum“ Bucuresti, Scoala „Spectrum“ Constanta, Scoala Internationala „Spectrum“ Iasi, Scoala Internationala „Spectrum“ Cluj, Scoala Internationala „Spectrum“ Timisoara, Scoala Internationala „Spectrum“ Ploiesti, International Computer High School of Bucharest (ICHB) (Liceul International de Informatica), International Computer High School of Constanta (Liceul International de Informatica), International School of Bucharest, ISB Early Learning Centre.

Liceul International de Informatica din Bucuresti este una dintre scolile de elita ale Romaniei. Lotul national de fizica este format exclusiv din cinci elevi de la aceasta scoala. Ei s-au intors cu medalii de aur si argint de la cea de-a 47 a Olimpiada Internationala de Fizica, desfasurata in perioada 11-17 iulie 2016 , in Elvetia. Medaliile de aur au fost castigate de Stefan Eniceicu si Razvan Radu , iar cele de argint de Robert Raveanu, Andrei Raduc si Tudor Cretu.” (Aktual24.ro)

Dacă România acceptă așa ceva, mai rămâne ca Erdogan să ordone, în faza a doua, construirea a câte o moschee în fiecare municipiu din România, iar Ponta, Cioloș și Iohannis să îi pupe mâna recunoscător!

Articol relatat de portalul cunoastelumea.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. Ninel spune:

    Asteptam si alte pretentii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *