Într-un sat din România se dau case gratuit. Câte familii s-au mutat la țară

Comuna-Concești

Primarul din comuna Concești, județul Botoșani, a propus o inițiativă neobișnuită în Consiliul Local. Acesta a cerut să le fie oferite case și locuri de muncă familiilor cu mulți copii care vor să se mute la țară. Decizia a fost luată după ce populația din comună a îmbătrânit foarte mult, iar numărul de copii a scăzut în ultimii ani.

buna

În doar câteva săptămâni, s-au înregistrat 40 de cereri ale unor oameni din Hunedoara, Iași, Constanța sau Alba Iulia, potrivit Adevărul. Principala condiție a fost ca familiile să aibă mulți copii.

Comuna botoșăneană Concenști are aproximativ 2.250 de locuitori, din care mai bine de jumătate au peste 60 de ani. Școala din comună, din cauza numărului mic de copii, elevii învață în clase simultane. În total, la grădințiță și gimnaziu sunt 220 de copii.

O mamă cu șase copii a cerut să se mute în satul din Moldova tocmai din Valea Jiului, din Vulcan. A luat un maxi-taxi, apoi trenul și a venit la Botoșani.

„Nici nu știam că există satul ăsta, dar am întrebat la gară și tot așa. Este foarte bine aici. Aer curat, nu ca acolo, şi linişte, foarte multă linişte. Fără scandaluri. Aici oamenii sunt foarte cuminţi şi primitori”, a declarat Claudia Roșu, pentru reporterii Adevărul.

Casele din sat pe care le-a cumpărat primăria și le-a oferit gratis familiilor cu mulți copii au fost reparate voluntar de oameni din sat. Aceștia au pus mână de la mână și i-au ajutat și cu haine și mâncare.

Primarul spune că la Concești există canalizare, cablu TV, internet și curent electric. În 2013, primarul Costel Nazare a inaugurat 6,2 kilometri de drum asfaltat care trece prin comună. De asemenea, tot de atunci, comunitate se laudă și cu alei din dale. Toate aceste proiecte au fost făcute cu fonduri europene.

Acest articol include surse precum portalul Great News. Autor text: Ionuț Fantaziu

Sursa: expunere.com

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *