Ioan Ursu – profesorul de matematică online. Dat afară din învățământ pentru că și-a filmat lecțiile și le-a oferit GRATIS pe internet. VIDEO

Prof_Ioan_Ursu_6-655x360

„Bună dimineaţa, dragilor şi bun găsit la întâlnirea cu proful online!” acestea sunt cuvintele cu care te întâmpină și își începe lecţiile de matematică profesorul Ioan Ursu din Bacău.

Profesorul Ioan Ursu predă matematică on line, pentru elevi din clasa I şi pâna în a XII-a. Singur își pregătește echipamentul video în fiecare dimineață, șterge tabla și își începe demonstrația. Fiecare lecţie predată şi fiecare exerciţiu rezolvat sunt filmate şi postate apoi pe internet, aflăm din ziarul Expunere.com.

Dorința profesorului este aceea de a înființa o televiziune online dedicată cursurilor pentru elevi, în toate ramurile matematicii, programe care să fie difuzate timp de 24 de ore. Pe lângă aceasta își dorește să realizeze și un video manual pentru bacalaureat.

Pentru Ioan Ursu banii nu contează și oferă aceste lecții, gratuit, într-o notă amuzantă care îi atrage pe copii. El spune că vrea să-i ajute pe părinții care nu-și permit să plătească un profesor pentru a face meditații cu copii lor. Face acest lucru din anul 2010.

Profesorul_Ioan_Ursu_07daa0be0b

Totul a început în 2002, de la ideea de a filma cursurile în timp ce acestea sunt predate în școli, pentru a putea fi vizualizate mai târziu atât de elevi cât și de profesori, considerând că aceasta este o modalitate de a fi responsabil și a te perfecționa. Ideea sa nu l-a ajutat și a fost dat afară din învățământ. În prezent trăiește de pe urma stupilor de albine, miere pe care o vinde în Bacău.

Într-un interviu acordat ziarului evz.ro, profesorul povestește de întâlnirea cu fostul ministru al educației, Hărdău, care l-a marcat. Într-o seară, a primit un telefon prin care era chemat la Minister. Profesorul a simţit că l-a prins pe Dumnezeu de picior. ‘În sfârşit, îmi ia cineva în seamă proiectul’, s-a bucurat. Când colo, ministrul îl chemase la Bucureşti să-l apostrofeze pentru nebunia cu filmatul în şcoală.

Ioan_ursu_bacau-275x250

„Lăsaţi-o mai uşor cu bişniţa, puneţi mâna şi învăţaţi lecţiile, că vă faceţi de râs în faţa copiilor. Le citiţi copiilor din manual cu virgulă cu tot!” le-a transmis profesoul colegilor săi din învățământ când a fost dat afară, citat de evz.ro.

Într-un interviu acordat portalului bacau.net despre sistemul de învățământ din România, profesorul a mărturisit:

“Adevărul este că să lupţi cu sistemul este o dovadă de nebunie. Eu înţeleg că nimeni nu îşi doreşte filmarea orelor, nimeni nu vrea această transparenţă pentru că ar arăta cât sunt de slabi cu toţii.”

Talentul de profesor este demonstrat de însuși copiii săi: fiica este informaticiană la Microsoft, în Statele Unite, iar baiatul angajat la Oracle, România.

Reportaj de Mădălina Corina Diaconu

Surse: youtube, facebook, digi24.ro, bacau.net, evz.ro, cunoastelumea.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

2 răspunsuri

  1. Gabriel spune:

    Este ingrozitor ce se intampla in Romania. Cei ce conduc tara nu mai au nici o farama de constiinta, sunt lipsiti de empatie, lacomi de bani si de putere, putrezi moral… Doamne, Dumnezeule, cand vom scapa de acesti nemernici?
    Cinste si respect pentru domnul profesor Ioan Ursu!

  2. pavels spune:

    ei…uite că mai sunt și oameni din ăștia ! Pt. a studia abecedarul și cărți online, ai nevoie de niște condiții minime, conexiune la internet..cont, etc. Aceste lucruri sunt uneori în contradicție cu pregătirea școlară, ex. copilul încă nu cunoaște alfabetul, nu are vârsta pt. cont, sau pur și simplu acasă nu are internet locuind la CucaMăcăi nici vorbă de așa ceva. Mai mult, la școală laboratorul de informatică nu poate fi folosit decât prin rotație, în clasă decă există un calculator cum poate fi folosit de copii pt. învățare? Dacă au șansa ca în clasa respectivă să existe un videoproiector care cel mai rudimentar este la prețul de 1400lei, (lampa de proiecție cu o durată limitată și de obicei sub valoarea standar!) și atunci nu se ajunge cumva tot la vechile metode , mai sărăcăcios prezentate neavând varianta tipărită și doar talentul și experiența de dascăl va face diferența în pregătirea copiilor. Acele tablete de care s-a vorbit..încă nu sunt în ghiozdan, plus că ar fi nevoie de o întreagă infrastructură privind programele de utilizare, instruirea personalului didactic. Nu este deloc simplu, dar nici pompieristic nu se poate rezolva. Normal ar fi nevoie de o perioadă de acomodare ce nici măcar nu este calculată. Cert este că pt. clasele mari, de la gimnaziu (hai să zicem și a 4-a) metoda online este mai mult decât strălucită, acest profesor este un luptător, cu o inimă largă, un bun român, ce nu trebuie blamat ci …ajutat, ceea ce pare absurd în condițiile actuale, când un bun pedagog îl găsești greu, eu văd asta ca un ”after scool” real, prietenesc, ce trebuiește dezvoltat la fiecare materie în special materiile de examen, dar nu numai. Eu zic , este o alternativă chiar și pt. înlăturarea analfabetismului. S-a încercat și prin Moodle Romania, dar faptul că cei care au cursuri le au parolate deci cu acces restrâns pe materii și școli facând de cele mai multe ori inaccesibil accesul altor profesori ce să mai spunem de cel al elevilor.Sunt simple păreri la care mai putem adăuga că niciun apostol nu a fost apreciat în țara lui…eventual după. Bravo domnu profesor !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *