Iohannis, spulberat de presa germană, care îl lăuda în 2014: Este un AMATOR. Când șeful statului trebuie să-și spună cuvântul, el tace sau postează un scurt mesaj pe Facebookklaus-iohannis_1-465x390

Săptămânalul german care l-a lăudat pe președintele Iohannis după câștigarea alegerilor consideră acum că administrația sa este „un dezastru”, relateaza activenews.ro.

Într-un articol semnat de Keno Verseck, fost corespondent de presă în România și jurnalist la CCB, Deutsche Welle, Frankfurter Allgemeine Zeitung, Die Zeit și, în prezent, la Spiegel, Iohannis este criticat chiar din titlu: „Președintele României, Klaus Iohannis: amatorul”. Verseck pornește de la decizia de a-i retrage ordinul „Steaua României” lui Laszlo Tokes și ajunge la o critică generala a liderului de la Cotroceni, scrie stiripesurse.ro.

Mulți dintre cei care l-au votat sunt dezamăgiți, comentatorii îl acuză de amatorism și deplâng tăcerile sale prea dese. Acestea au devenit marcă înregistrată a lui Iohannis. Fie că e vorba de scandaluri de corupție sau de legi controversate, când e nevoie ca șeful statului să-și spună cuvântul, tace sau postează un scurt mesaj pe Facebook”, scrie jurnalistul german.

„Iohannis avertizează periodic prin platitudini că e nevoie de lupta împotriva corupției”, însă „a criticat recent masurile de confiscare împotriva mogului media Dan Voiculescu”, scrie Verseck în săptămânalul german, unul dintre cele mai citite din Europa. „A venit cu promisiuni de reformă, dar administrația sa este un dezastru”.

Același jurnalist îl lăuda în noiembrie 2014 pe Iohannis ca fiind „singur împotriva Mafiei”.loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *