MASACRUL care a schimbat istoria lumii. Obama şi Putin fac ANUNŢUL DECISIVOP

Liderii ţărilor din G20 s-au pus de acord asupra unui set de măsuri privind deplasarea teroriştilor străini. Între ele, se numără comunicarea de informaţii relevante în acest sens, gestionarea frontierelor pentru detectarea deplasărilor şi întărirea securităţii aeriene internaţionale. Miniştrii de Interne şi de Justiţie din Uniunea Europeană se vor întâlni, în această săptămână, pentru a discuta despre ameninţarea terorismului.

Decizia a fost luată la cererea ministrului francez de Interne. De altfel, atentatele din capitala Franţei sunt principalul subiect de discuţie şi la summitul G20, unde s-au întâlnit liderii celor mai mari economii ale lumii. Iar o primă concluzie a apărut deja. Barack Obama şi Vladimir Putin au căzut de acord că ONU trebuie să medieze conflictul din Siria. În plus, preşedinţii american şi rus au cerut începerea negocierilor dintre opoziţia siriană şi regimul Bashar al-Assad.

Donald Tusk, preşedintele Consiliului European: „Locuitorii lumii libere au fost atacaţi de terorişti. Ne-am exprimat cu toţii solidaritatea, dar vorbele nu sunt suficiente. Este timpul să trecem la acţiune.”

Acesta este mesajul general transmis de liderii prezenţi la summitul G20 din Turcia.

Donald Tusk: „Reţelele teroriste nu pot acţiona fără banii care circulă prin sistemele financiare ale multor ţări. Vom putea opri această ameninţare doar dacă vom coopera în privinţa tranzacţiilor suspecte.”

Preşedintele Francois Hollande este singurul lider care nu participă la summitul G20, iar în lipsa lui, ceilalţi şefi de stat şi de guvern au căzut de acord să întărească paza în aeroporturile din propriile ţări şi la punctele de trecere a frontierei.

Sursa: evz.roloading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *