Minunea unei grenade care nu a explodat: descoperire sub zidul unei biserici ortodoxegrenada1

O grenada cu siguranța scoasa, din timpul Războiul Civil, a fost gasita sub zidurile Bisericii Acoperamantul Maicii Domnului din satul Zaostrovie (raionul Primorschi, al regiunii Arhangelsk, in Rusia).

Grenada neexplodata a fost găsita în timpul lucrărilor de restaurare a bisericii, conform informatiilor oferite de surse din Arhiepiscopie.

Grenada este e provenienta englezeasca – Mills. Conform specialistilor, grenada ar fi putut putea exploda in orice moment.

Cel mai probabil, grenada a fost lansata în timpul Războiului Civil, când britanicii i-au ajutat pe invadatori sa lupte împotriva „rosilor”. În plus, Armata Rusă, în Primul Război Mondial, a avut o mulțime de arme englezesti, acest lucru insemnand ca ar fi putut fi rezultatul unei actiuni a rosilor. Ceea ce este intr-adevar o minune, insa, conform parintelui Dimitrie Costiucenko, este faptul ca grenada a fost lansata chiar in zidurile bisericii, dar cu toate acestea, „Domnul, in mod miraculos, nu a permis ca ea sa si explodeze”.

El a mai spus că, potrivit cronicilor, la ridicarea bisericii din piatră ar fi participat si Generalul Eugene Miller: „Dacă acest lucru este adevărat, atunci devine plauzibila dorința de a arunca în aer lacasul, din cauza urii fata de locurile albilor și locurile asociate cu acestia”.

O dovada in plus, ca aceasta varianta este si ea posibila, este faptul ca, in prezent, exista o legatura stransa de prietenie intre Arhiepiscopia de Arhangheslk si Dioceza de Canterbury – informeaza agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *