Mitropolitul Moldovei, ÎPS Teofan, de Ziua Națională: Există un grup mic de români care nu au conștiința la această națiune, există multă trădare. Să dea Dumnezeu ca 2018 să găsească Basarabia acasă

3_1

Cu ocazia Zilei Naționale a României, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, ÎPS Teofan, a ținut un mic cuvânt de învățătură către oamenii adunați în centrul Iașiului, scrie activenews.ro.

Ierarhul Bisericii Ortodoxe Române a apreciat că România este împărțită în două: un grup mic care nu are conștiința apartenenței la această națiune și o majoritate tăcută. Mitropolitul Moldovei speră ca centenarul unirii să aducă Basarabia acasă.

„Constatăm acum, la aproape 100 de ani de la Marea Unire, că românii se împart în două: pe de o parte, o mică dintre ei care nu au conștiința adevărată prin atitudinea și comportamentul lor, la această națiune, pentru că încă există multă trădare, multă confuzie și derută. Multora le place să pescuiască în ape tulburi.

Dar dincolo de această parte de țară, există România cea adevărată: România Mare, România Adâncă, România familiei, a pâinii și vinului câștigate cinstite, România medicului, a ostașului, a universitarului, a țăranului, a muncitorilor, România noastră. Să ne dea Dumnezeu putere ca prima parte a românilor, amintită și cuprinsă de confuzia vreme, pentru ca România adevărată să primească puterea de a stăpâni, de a-și spune cuvântul, pentru ca cei 100 de ani de la Marea Unire, pentru care începem deja să ne pregătim, să ne regăsească cu Basarabia acasă, cu câți mai români să se întoarcă acasă, ca noi în 2018, să îngenunchem în fața celor peste 1.000.000 de victime care au făcut România Mare și ca noi să fim aici”, a afirmat ÎPS Teofan.

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *