Mitropolitul Nicolae de Mesogia: Despre decreștinarea dirijată a țărilor ortodoxe

Mitropolitul Nicolae de Mesogia

Mitropolitul Nicolae de Mesogia: „Autoritatile se ineaca in ura lor impotriva Bisericii”

Ca urmare a stirilor legate de faptul ca, in Grecia, Mitropolitilor li se interzice, mai nou, sa le mai vorbeasca elevilor in scoala, Mitropolitul Nicolae de Mesogia și Lavreotiki și-a exprimat îngrijorarea, privind decizia de interdictie adoptata, in acest caz, de Ministerul grec al Educației, relateaza agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Incidentul a provocat reactii pe scara largă în Grecia și a condus la agravarea relațiilor dintre Biserică și stat.

Mitropolitul Nicolae a declarat, despre incident: „Nu e firesc ca cei care susțin degradarea educației, sa viseze la o educatie si la o societate fără libertate, fără democrație? Libertatea nu mai inseamna ca un Mitropolit sa mai aiba dreptul sa rosteasca cuvinte in scoli si in fata copiilor. Se dovedește că cei care promovează legea anti-rasism, se îneaca în ura lor rasista impotriva Bisericii”.

Preoții nostri slujesc acum intr-o tara in care, conform Constituției, era de datoria statului sa „dezvolte identitatea națională și religioasă a grecilor”, insa, „acum, ziare importante distribuie gratuit Corane, miilor de refugiați din țările islamiste, stabiliti în Grecia, elevii sunt dusi la muzeele de artă islamică, iar o criză spirituală pune tara în genunchi, statul privandu-i pe copii de dreptul de a auzi cuvântul Bisericii.

Nu poate fi calificată, [aceasta actiune generala], drept o decrestinare deliberata a Greciei?”.

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *