Mitul virusului Zika, spulberat: Pesticidele sunt cauza microcefaliei

jika-virus

Conform unui raport întocmit de un grup de doctori argentinieni, teoria conform căreia virusul Zika din Brazilia ar sta la baza creșterii numărului de bebeluși născuți cu microcefalie este pusă la îndoială, informează sciencealert.com.

Ideea că răspândirea virusului Zika ar fi cauza creșterii numărului de nou-născuți cu microcefalie a fost răspândită de Ministerul brazilian al Sănătății.

Cu toate acestea, potrivit unui raport al organizației Physicians in the Crop-Sprayed Towns, aceasta ar fi doar o coincidență. Aceștia susțin că epidemia de microcefalie are drept cauză un larvicid toxic introdus în sistemul de alimentare cu apă doi

„Malformaţiile găsite în mii de copii ai unor femei însărcinate din zone în care statul brazilian a adăugat Pyriproxyfen în apa potabilă nu sunt o coincidenţă“, arată Organizația.

În ciuda acestor afirmații ale grupului de doctori, Ministerul brazilian al Sănătății respinge posibilitatea ca un pesticid să fie cauza creșterii numărului cazurilor de microcefalie.

„Nu există nici un studiu epidemiologic care să dovedească o legătură între utilizarea Pyriproxyfen-ului şi microcefalie“, a menționat ministerul, relateaza b1.ro.

loading...
COPIAȚI FRAGMENTUL DE COD

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *