Moment istoric: Turcia a permis oficierea primei Sfinte Liturghii in Biserica Sfantul Haralambie din Krini – Cesmebiserica sfantul haralambie krini cesme turcia redeschisa pentru slujire

Patriarhul Ecumenic Bartolomeu a oficiat o Sfanta Liturghie in Biserica ortodoxă, recent renovata, a Sfântului Haralambie din Krini (Cesme), Turcia.

Este pentru prima data când in aceasta biserica se oficiaza o Liturghie, după ce autoritățile locale turce au eliberat licențele necesare.

Patriarhul Ecumenic a oficiat Sfanta Liturghie împreună cu Episcopul de Chios și cu cel de Adrianopol. Numerosi credincioși din insula grecească Chios au sosit în oraș, pentru a participa la Sfanta Liturghie.

Biserica Sfântul Haralambie din Cesme a fost construita în 1832, cu o capacitate de gazduire a 3.000 de persoane. Biserica are 12 de coloane realizate din marmură roșie.

În septembrie 1922, mii de femei din Cesme, Agia Paraskevi, Kato Panagia și satele din jur s-au refugiat în aceasta biserică, așteptand să urce la bordul navelor. Biserica a fost restaurata între anii 2011 și 2014, relateaza portalul de stiri Lacasuri Ortodoxe.loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *