Neagu Djuvara: Europa de mâine va aparține ARABILOR și ȚIGANILOR

Sursa foto: leadershiptoday.ro

Sursa foto: leadershiptoday.ro

„Din pacate, Europa de maine va apartine arabilor si “tiganilor”. De aceea consideram ca cea mai grava crima facuta impotriva europenilor de bastina si a culturii europene este deschiderea larga a portilor Europei hoardelor barbare si hamesite de foame din Asia si Africa, hoarde care vor transforma Europa crestina, civilizata si prospera de astazi in Euro-Indo-Arabia de maine, in care urmasii nostri vor putea, probabil, supravietui pentru cateva generatii in „rezervatii”… Iar noi, europenii de rand, stam cu bratele incrucisate si ne vaicarim de toate ticalosiile care se petrec sub soare fara a intreprinde nimic. Asa incat ne meritam soarta, spre rusinea noastra, a tuturor !” scrie viatasisanatate.com.

Daca modelul este Imperiul Roman spre sfarsit, cand nu existau razboaie decat la periferie, intr-adevar semanam cu acesta. Dar ce ma ingrijoreaza pe mine este ca am intrat deja intr-un nou Ev Mediu. Adica, moare definitiv civilizatia occidentala. Incet, dar sigur.

Cand ai avut atata splendoare de creativitate in stiinta si arta, precum si putere economica si politica ca sa te intinzi pe întregul glob terestru, trebuie sa platesti prin disparitie.

Intrebat daca va disparea si Romania o data cu civilizatia europeana, Neagu Djuvara este extrem de direct: “Bine înteles. Daca noi am intrat atat de tarziu intr-o horă care se strica, ne stricam impreună cu ea. Asta e clar.”

loading...
COPIAȚI FRAGMENTUL DE COD

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *