Nicolae Ceaușescu a deconspirat planul FMI și al masonilor înainte să fie omorât – VIDEO

NICOLAE CEAUSESCU

Ascultați cu atenție: Cui îi datorezi bani îți este stăpân (FMI)!!!

“Poporul este adevăratul stăpân și va rămâne veșnic stăpân, pe destinele sale, și pe bogățiile țării” – Nicolae Ceaușescu.
Azi FMI ne ia aurul de la Roșia Montană și vor să ne otrăvească prin gaze de șist.

Cozile impuse de F.M.I.: “FMI a vrut să-i sărăcească pe români înainte de ’89, pentru a-i scoate în stradă”.

“Din studiile efectuate la vremea aceea la Institutul de Cercetare al Europei Libere, studii care se pot consulta la arhiva Universităţii Central Europene de la Budapesta, reiese clar că planul propus de către FMI pentru plata datoriilor României prevedea măsuri de austeritate atât de drastice încât a fost refuzat de conducerea de atunci a României, fiind înlocuit cu un program propriu care, deşi mai puţin sever decât cel preconizat de FMI, a fost responsabil pentru sărăcia şi lipsurile pe care le-au îndurat oamenii până în 1989.”

Annely Ute Gabanyi argumentează, bazându-se pe cercetările şi analizele pe care le-a făcut, că regimul Ceauşescu nu ar fi vrut să-şi plătească datoriile la băncile occidentale, aşa cum scriu istoricii români, ci a fost obligat să o facă. Astfel, de pildă, FMI i-a propus României în perioada 1982-1983 un acord stand-by prin care datoriile ţării să fie re-eşalonate şi, în schimb, guvernul să aplice măsuri de austeritate extrem de drastice. Gabanyi explică mai departe că, sub presiunea Occidentului, România a fost nevoită să dea înapoi banii împrumutaţi în anii ’70, chiar cu preţul înfometării populaţiei. În acest fel, cancelariile vestice mizau pe două efecte: recuperarea banilor şi ieşirea în stradă a românilor umiliţi.

Faptul că a ieşit din comunism fără datorii nu i-a fost de mare folos României.

A.U.G.: Ar fi putut să fie altfel. Într-o analiză făcută în februarie 1989 de Bogomolov, consilierul lui Gorbaciov, se arăta că acest lucru era în avantajul României, creând precondiţiile pentru ca această ţară „a cărei populaţie s-a eliberat de valorile socialiste şi care tradiţional a fost educată în spiritul destinului comun cu lumea latină să se orienteze definitiv spre Vest”. În aceste condiţii, susţine mai departe Bogomolov, sprijinul material şi financiar al Occidentului ar putea fi într-adevăr eficient într-o ţară care, spune el, posedă resurse economice şi naturale îndestulătoare. Din păcăte, sprijinul material şi financiar consistent al Occidentului a fost dirijat atunci către Polonia, Ungaria şi mai apoi spre cehoslovaci. De altfel, şi în privinţa susţinerii economice de către Occident există interpretări diferite.

La ce vă referiţi?

A.U.G.: Se spune curent că România ar fi vrut cu tot dinadinsul să-şi replătească datoriile pe la începutul anilor 1980. Or, de fapt, n-a avut încotro.

Vreţi să spuneţi că FMI a putut să oblige regimul Ceauşescu să-şi achite datoriile înainte ca ele să fi devenit scadente?

A.U.G.: Nu este vorba de scadenţa datoriilor. După criza polonă din 1980, statul est-european cu imense datorii la băncile occidentale, acestea au devenit foarte nervoase, întrebându-se dacă statele comuniste din estul Europei vor fi capabile să-şi achite datoriile contractate în decursul anilor 1970. În 1981, România avea o datorie de 11,8 miliarde dolari, dar de exemplu aceeaşi datorie o avea şi Ungaria, numai că, din cauză că această ţară avea doar jumătate din populaţia României, datoria per capita a Ungariei era dublă faţă de cea a României. Cu toate acestea, scria atunci un analist al Deutsche Bank, Ungaria a fost salvată de băncile străine occidentale, în vreme ce România a fost nevoită să-şi achite datoriile până la ultimul ban.

De ce?

A.U.G.: Este ştiut că şi deciziile de natură economică sunt în esenţă politice. În locul unei aprecieri proprii, vă prezint răspunsul dat de un oficial american ziaristei austro-americane Susanne Brand­stätter, în filmul ei „Şah Mat. Strategia unei revoluţii”: „Am vrut să forţăm România să facă reforme, care în cele din urmă ar fi scos populaţia în stradă, sau să plătească datoriile, fapt care, în cele din urmă, tot ar fi scos populaţia în stradă”.

Vreţi să spuneţi că FMI, prin faptul că a obligat România să-şi plătească datoriile, a forţat de fapt izbucnirea revoluţiei?

A.U.G.: Neîndoielnic, politica de austeritate la care a fost supusă populaţia României în anii 1980 a fost printre factorii decisivi care au dus oamenii la disperare şi, în final, la revoltă.

Sursa: apologeticum.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. Petre Paul spune:

    CAiN și ABEL ! este simplu să trăim în pace și liniste în propria noastră țară „România” cu tot poporul românesc așa cum ne dorim ! iată cum dragă creștine român, dacă întradevăr crezi în Dumnezeu, vino acasă în țară (România) în luna Decembrie 2016 ca să aprindem o lumânare fiecare-n parte pe data de 22/12/2016 și să ne rugam spre ertare cu toțiii așa cum am îndrăznit cu toți să facem o revoluție pe 22/12/1989 VĂ ROG SĂ REALiZAȚi că din 22/12/1989 și până în această clipă nimic nu sa schimbat, totul decurge pe zi ce trece și mai rău, vă întrebați de ce !? convingete singur, dacă ești întradevăr creștin sau îți este rușine că trăești modest și nu mai poți da înapoi, iar undeva în inima ta și sufletul tău simți că vrei asta!? DA o poți face REALiZEAZĂ CĂ EȘTi MURITOR și nu ei nimic cu tine când mori, dar până ce mori eu cred că vrei să trăești frumos și fericit alături de cei dragi în Țara ta frumoasă; iată de ce se întâmplă așa, noii toți ( poporul Român) am omorât părinți noștri, (nu mă acuzați, dacă nu înțelegeți…) Dumnezeu ne-a lăsat conducători (preșdinte șef etc.) ei sunt ca și părinți noștri sa-u frați noștri!!! este exact fapta lu-i Cain când și-a omorât pe fratele său Abel si Dumnezeu ia spus! Cain ai pătat pământul cu sângele fratelui tău! pământul să nu mai fie rodnic pt. tine, pribeag și fugar să fi pe pământ de azi înainte !!!!!!!! iată dragi frați Români creștini dacă sunteți de ce me-am împrăștiat prin alte țări străine și nu avem timp de cei dragi, de tradiție,de sărbători și aniversări că muncim pt. străini și dacă lipsim din străinătate pierdem locul de muncă…! STOP nu mai vrem așa ne-am săturat vrem acasă în țara noastra (România)…! vă întrebați ce-i de făcut ??? Dumnezeu așteaptă să cerem iertare căci Dumnezeu ne iubește și-îi milostiv HAideți cu toți să ne adunăm în acest an pe data de 22/12/2016 în bucurești și fiecare în orașul lui în fața primăriei, la fel așa cum am făcut pe 22/12/1989 și să aprindem câte-o lumânare pt. frați noștri care ia-m omorât Nicolae Ceaușescu și Elena Ceaușescu în genunchi și cu fruntea să atingem pământul și așa dumnezeu o să ne ierte AMiN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *