O noua lege: Ateii sunt TERORIȘTI (vezi unde se întâmplă)

teroristi1

Arabia Saudita a introdus o serie de noi legi care ii definesc pe atei ca fiind teroriști, potrivit unui raport al Human Rights Watch.

O noua lege in Arabia Saudita – Ateii sunt teroristi

Printr-un șir de decrete regale și un nou act general legislativ, in vederea contracararii terorismului în general, regele saudit Abdullah pare sa se fi protejat de toate formele disidenței politice și de protestele care ar putea „deranja ordinea publica”, conform unei analize a publicatiei The Independent.

O noua lege in Arabia Saudita – Interzicerea participarii la lupta

Noile legi au fost, în mare parte, adoptate pentru a combate numărul tot mai mare de saudiți care călătoresc pentru a lua parte la războiul civil din Siria, intorsi in regat cu idei noi si pregatiti pentru răsturnarea monarhiei.

În acest scop, regele Abdullah a emis Decretul Regal 44, care ii incriminează pe cei „care participă la ostilitățile din afara regatului”, cu pedepse cu închisoarea între 3 și 20 de ani, a declarat Human Rights Watch, citat de The Independent.

O noua lege in Arabia Saudita – Organizatii Teroriste

In plus, insa, au mai aparut si alte reglementări, in ultima lună, emise de Ministerul de Interne saudit, identificând o listă largă de grupari pe care guvernul le consideră a fi organizații teroriste – inclusiv Frația Musulmana.

Articolul defineste, intr-una dintre noile prevederi, terorismul ca fiind „o chemare la gândirea ateistă sub orice formă, sau punand sub semnul întrebării fundamentele religiei islamice pe care se bazează această țară”.

O noua lege in Arabia Saudita – Ateii sunt teroristi

Human Rights Watch a declarat că noile reglementări privind terorismul reprezinta, de asemenea, un pas înapoi în campaniile de protejare si de eliberare a unui număr de activiști cunoscuți ai drepturilor omului, încarcerați în prezent în Arabia Saudită.

Organizația a mai spus ca noile dispozitii privind „terorismul” si „ateismul”conțin un limbaj cu care procurorii și judecătorii sunt deja familiarizati in urmărirea și condamnarea activiștilor independenți și dizidenților pașnici.

Articol relatat de portalul Lacasuri Ortodoxe

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *