O persoană A OBȚINUT permisiunea ca pe certificatul său de naștere să fie menționat „SEXUL NEUTRU”

stire-2-nov-gen

O persoană intersexuală (cu caracteristici genitale, gonadale sau cromozomiale care nu îi permit să fie identificată nici ca bărbat, nici ca femeie) a obținut de la o instanță din Tours, centrul Franței, permisiunea ca pe certificatul său de naștere să fie menționat „sexul neutru”.

Potrivit cotidianului „20 Minutes”, citat de AFP, Înalta Curte din Tours a cerut registraturii din cadrul primăriei orașului să modifice datele de pe certificatul de naștere al unei persoane intersexuale înregistrate ca bărbat, într-o hotărâre pronunțată la 20 august 2015, relatează Agerpres.

„Pentru prima dată, un tribunal francez i-a permis unei persoane să se situeze în afara binomului masculin/feminin, solicitând registraturii din cadrul primăriei din Tours să schimbe certificatul de naștere pentru a fi menționat sexul neutru”, scrie 20 Minutes.

„Sexul care i-a fost atribuit la naștere pare o pură ficțiune (…) impusă de-a lungul întregii sale vieți”, a notat judecătorul în hotărârea sa, consultată de jurnaliștii de la „20 Minutes”.

„Deși nu se pune problema de a recunoaște existența unui ‘al treilea sex’, trebuie recunoscută imposibilitatea de a atribui persoanei unul dintre cele două sexe”, a adăugat magistratul.

Sursa: evzmd.md via aparatorul.md

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *