PAȘAPORTUL și traseul parcurs de teroristul REFUGIAT. A intrat cu valul de refugiați prin Grecia și a trecut nestingherit graniță după granițăpasaport-blic1-465x390

Despre doi dintre atacatorii sinucigași care au semănat moarte și teroare în capitala Franței sunt informații care relevă faptul că au intrat pe teritoriul Franței cu valul de refugiați venit din Siria. Noile dezvăluiri, la care se adaugă bineînțeles și uimitoarea neputință a serviciilor secrete franceze, sunt de natură să sporească îngrijorarea în privința securității granițelor Europei.

Potrivit dailymail.co.uk, cei doi teroriști ar fi sosit în Grecia luna trecută. Amprentele relevă faptul că au intrat în Grecia ca și refugiați sirieni. Unul dintre ei – care s-a aruncat în aer lângă Stade de France – a fost identificat de presa din Serbia drept Ahmed Almuhamed, în vârstă de 25 de ani. Acesta a ajuns pe teritoriul Europei prin insula Leros, la data de 3 octombrie, scrie publicația Blic. Pe 7 octombrie, Almuhamed a trecut granița Macedoniei cu Serbia la Miratovce și a depus o cerere de azil la Presevo înainte de a-și continua drumul. A mers apoi prin Croația și ulterior prin Austria.

Ministrul adjunct de Interne din Grecia, Nikos Toscas, precizează că teroristul kamikaze a fost identificat ”potrivit normelor Uniunii Europene în momentul în care a pătruns pe teritoriul Greciei”. Reprezentantul Greciei nu știe dacă documentele bărbatului au mai fost însă verificate pe parcursul deplasării sale.

Cotidianul din Zagreb Vecernji List scrie că același bărbat a trecut în Croația din Serbia și s-a înregistrat la centrul Opatovac pe 8 octombrie. Numele lui nu a declanșat o alertă, ceea ce înseamnă că el nu era etichetat pe plan internațional ca suspect, afirmă ziarul croat.

Serbia și Croația fac parte amândouă din ruta migrației din Balcani, prin care sute de mii de oameni, mulți dintre ei refugiați din zone de război din Orientul Mijlociu, au trecut în drumul lor spre Europa de Vest.

Potrivit ultimul bilanţ al victimelor atentatelor de vineri seară din Paris, 129 de persoane au murit şi 352 sunt rănite, dintre care 99 în stare critică. Potrivit procurorului din Paris, atacurile au fost comise de trei echipe de terorişti foarte bine coordonate. Șase dintre teroriști, executanți ai unei operațiuni revendicate de grupul de teroare Statul Islamic, au detonat centurile explozive pe care le aveau asupra lor iar un al șaptelea  fost lichidat de forțele de intervenție franceze.

Sursa: evz.roloading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *