Polonia, lovitură năucitoare: „Rusia reprezintă un pericol mai mare decât ISIS. Poate distruge Europa”

putin-turcia1-600x300

Ministrul polonez de Externe, Witold Waszczykowski, a declarat ca Rusia este o amenintare la adresa existentei statelor europene, fiind mult mai periculoasa decat organizatia terorista Stat Islamic.

Declaratiile ministrului au fost facute in timpul unei intalniri pe teme de securitate, cu participarea unor ministri din Polonia, Slovacia si Cehia.

„Actiunile Rusiei contin un pericol atat de mare incat pot distruge tari. Criza migrantilor si actiunile teroristilor nu sunt amenintari la adresa existentei Europei”, a spus polonezul, citat de The Guardian.

Ministrul ceh al Apararii, Martin Stropnicky, a facut apel la o mai mare colaborare intre statele membre NATO in legatura cu actiunile Rusiei, insa a spus ca aceasta nu trebuie exclusa total cand vine vorba de probleme de securitate mondiala.

Presedintele Comitetului pe probleme internationale al Dumei de Stat, Alexei Pushkov, a spus ca ministrii polonezi sunt o amenintare la logica umana.

In urma cu ceva timp, ministrul polonez al Apararii afirmase ca accidentul aviatic de la Smolnesk, in care a murit presedintele statului polonez, a fost cauzat de Rusia, relateaza aktual24.ro.

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *