Preafericirea Voastra, ştiți de ce oamenii sunt împotriva bisericii? Vă spunem noi!iohannis_95120700

Trei zile au stat pe prima pagina a site-ului basilica.ro imagini de la intalnirea pe care ati avut-o la Cotroceni cu Presedintele Romaniei. Si cam asta ne aratati de opt ani incoace – intalniri. Noi nu vrem sa vedem asta. Dorim sa va vedem printre semeni, zambind si mangaind suferinta. Sa aratati lumii ca va implicati, social. Sa va vada lumea printre oamenii saraci si bolnavi. Stim ca va implicati. Si stim ca faptele bune se fac in taina. Dar e cazul sa artati lumii ca biserica face si altceva. Nu numai intalniri si catedrale. Numai asa ii puteti aduce si pe tinerii din generatia noua in interiorul bisericii.

Nu va contesta nimeni activitatea, dar ati asociat imaginea bisericii cu politica din Romania, afisandu-va permanent cu oameni care „nu au loc” in acest spatiu. Politica din Romania se afla la cel mai injositor nivel. Poate de la Cuza incoace nu a mai fost asa.

Pentru biserica sunteti un mare castig. Realizarile sfintiei voastre sunt enorme. Dar cu multe sacrificii. Cu multe sacrificii din parte clerului. Ei simt cel mai mult greutatea sustinerii acestor proiecte frumoase. Usurati putin „povara” aceasta de pe sufletul lor.

Calitatea manageriala pe care o detineti nu a mai avut-o niciun cap al bisericii pana acum. Dar… exista un dar. Trebuie sa schimbati ceva. Si asta cat mai urgent. Altfel, in viitor, bisericii si oamenilor nu le va fi bine deloc.

Ganduri din Ierusalimloading...

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. Culai Roman spune:

    „Calitatea manageriala pe care o detineti nu a mai avut-o niciun cap al bisericii pana acum. Dar… exista un dar. Trebuie sa schimbati ceva. Si asta cat mai urgent. Altfel, in viitor, bisericii si oamenilor nu le va fi bine deloc”
    Nu stiu in numele cui este scris acest articol, dar in numele credinciosilor ortodocsi nu cred. Dincolo de acest „dar” cu rol de carcoteala, critica si dezbinare, asa cum este orice astfel de „dar” dupa o lauda sau linguseala si lipsa de sinceritate, noi vorbim despre ce? Despre ceea ce le face bine oamenilor si bisericii!… Daca acest articol face bine oamenilor si bisericii, cred ca este o parere care razbate dintr-un suflet trist si amagit.
    Da, teoretic exista momente cand cei ca noi trebuie sa ia atitudine si sa nu lase lucrurile sa se intample, daca si numai daca lumea afla din timp despre o anumita decizie care ar putea fi luata. Iar cand spun asta ma refer la decizii cutremuratoare care ar putea sa schimbe profund viata si credinta viitoarelor generatii. Exemple ar fi catre agrearea Bisericii Ortodoxe a vreunei mega-moschei in Capitala, sau vreo modificare dupa interese straine a credintei noastre strabune. Deocamdata as vrea sa cred ca nu este cazul, iar despre reprosurile aduse aici in acest articol, e mult prea delicat sa abordam astfel de subiecte, far a starni tulburare in randul celor buni si celor mai putin buni… Si nici nu inteleg cum se intampla asa ceva cand cu foarte putin timp in urma pe acelasi site am vazut articolul de mai jos care m-a umplut de bucurie. Cui slujim de fapt?
    http://www.ganduridinierusalim.com/trebuie-sa-fii-chiar-orb-sa-nu-vezi-activitatea-sociala-a-bisericii/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *