Presa maghiară declară RĂZBOI naționaliștilor români din cauza Trianonuluio-e2809cromc3a2nie-maree2809d-batjocoritc483-de-e2809cnoii-golanie2809d

Mai multe publicații și site-uri maghiare au deschis un front de luptă împotriva legii Trianonului care prevede până la 5 ani de închisoare pentru cei care contestă Tratatul de la Trianon care consfințea existența României de după Unirea de la 1918.

Legea îi aparține deputatului Bogdan Diaconu, liderul naționaliștilor din Partidul România Unită, și se află pe ordinea de zi a votului din Senat, urmând a fi votată probabil săptămâna viitoare. Proiectul PRU mai prevede pedeapsa cu închisoare și pentru cei care arborează însemne de doliu sau transmit mesaje negative la adresa Trianonului, dar și pentru cei care contestă istoria de asuprire a românilor din Transilvania de către maghiari.

Presa maghiară salută însă avizul negativ al Guvernului României pe proiect, pe motiv că ar limita libertatea de exprimare și că ar veni în contradicție cu prevederile Curții Europene a Drepturilor Omului.

Sursa: stiripesurse.roloading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *