Principesa Margareta: ”Sunt pregătită pentru revenirea la monarhie”

regele-margareta-680x365

Regele Mihai I și Principesa Margareta au făcut o serie de declarații legate de situația actuală din România și susțin că sunt pregătiți pentru revenirea la monarhie.

„Am fost crescută o persoană democratică. Sunt absolut pregătită pentru revenire la monarhie, sunt aici. Vreau să servesc. Noi suntem pregătiţi, vrem să servim Ţara cum putem, cum facem acum, cum a făcut şi în exil Regele, şi cum poate să fie în viitor. Dar nu depinde numai de noi: depinde de români şi de voinţă politică”, a declarat Pincipesa Margareta la TVR.

„Există posibilitatea ca oamenii să se proiecteze aşa, dar dacă monarhia se va instaura în România, se va instaura printr-o constituţie care nu va mai fi ambiguă. În nici un caz monarhul nu va avea atribuţii care se suprapun peste cele ale liderului politic al ţării, care este premierul. Uitaţi-vă în Marea Britanie: când se alege un nou premier, rezultat al majorităţii parlamentului, el este considerat liderul politic al ţării. Nimeni nu are ideea s-o considere pe Regina liderul politic al ţării. […]”, a completat Radu Duda.

Sursa: voceatransilvaniei.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *