Putin ameninţă România cu ARME NUCLEARE: Vom dezvolta sisteme nucleare care să anihileze „scutul antirachetă”

Putin

Desi Rusia se afla (teoretic) in plin razboi declarat cu ISIS, președintele Vladimir Putin revine obsesiv la „amenintarea scutului antiracheta”, declarand astazi că Rusia va lua măsuri de retorsiune pentru a consolida forțele nucleare strategice.

Potrivit lui Putin, adevăratul scop al scutului antirachetă american este neutralizarea potențialului nuclear al Rusiei.

„Statele Unite și aliații săi nu au oprit construirea sistemului global de apărare antirachetă. Și niciuna dintre ingrijorarile noastre, nicio ofertă de colaborare, din păcate, nu au fost luate în considerare” – s-a „plâns” președintele rus, citat de „Interfax”.

„Rusia va lua măsuri de raspuns necesare pentru a consolida capacitatea forțelor nucleare strategice. Vom lucra şi la sistemul de apărare antirachetă. În prima etapă, așa cum am spus în mod repetat, vom lucra la un sistem ofensiv, care sa fie capabil să anihileze orice sistem de apărare antirachetă” – promite Putin.

El a declarat că trimiterea la amenințarea nucleară iraniană și nord-coreeana este doar o acoperire pentru actiunile Washingtonului.

Putin a reamintit că, în ultimii trei ani, complexul industrial-militar al Rusiei a creat si a testat cu succes un „număr de arme capabile să îndeplinească misiuni de luptă în conditiile unui sistem esalonat de apărare antirachetă. „Astfel de arme au început deja să intre în dotarea armatei din acest an ” – a spus el.rachete

În cursul acestui ani, Moscova și Washington au avut un schimb de replici in legatura cu planurile Rusiei de a completa fortele nucleare strategice cu 40 de noi rachete balistice intercontinentale. Generalul american Philip Breedlove a declarat că o astfel de decizie este iresponsabila și inacceptabila pentru o putere nucleară. La rândul său, Dmitri Rogozin, vicepremierul rus, a asigurat că Rusia intenționează să modernizeze arsenalul nuclear, iar acest lucru nu contrazice obligațiile internaționale ale Rusiei.

Sursa: paginaderusia.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *